Вторият ден от посещението на Радев в Естония се отлага

Заради усложнената обстановка с епидемична заради коронавируса, програмата от втория ден на посещението на президента Румен Радев в Естония се отлага, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Планираните за днес официални срещи в Талин няма да се състоят.

Вторият ден от посещението на Радев в Естония се отлага

Вчера президентът Румен Радев участва в Талин в среща на върха на инициативата «Три морета», председателствана от естонския му колега Керсти Калюлайд. Президентът на Естония символично връчи знамето на инициативата «Три морета», която България ще председателства през 2021 година. Инициативата, към която има и инвестиционен фонд, обединява 12 европейски държави между Адриатическо, Балтийско и Черно море.

За днес беше планирана церемония по официално посрещане на Радев в президентската администрация в Талин, разговори с държавния глава, с премиера и с председателя на парламента на Естония, но преди обед стана ясно, че срещите се отменят.

От прессекретариата на президента уточниха, че Румен Радев и Керсти Калюлайд са провели телефонен разговор тази сутрин предвид състоялата се вчера среща между двамата в Талин в рамките на инициативата «Три морета», на която са били обсъдени темите от дневния ред на двустранните отношения.

Радев и Калюлайд са решили посещението на българския държавен глава в Естония да бъде отложено заради усложнената обстановка, свързана с разпространението на коронавируса, и невъзможността да бъдат изпълнени всички елементи от предвидената програма за днес. Това съобщи БНР.

Коментари:

Зареждане ...