Училището на починалата от Ковид-19 учителка премина на онлайн обучение

От днес учениците от 5 до 12 клас в Първо СУ «Св. Седмочисленици» в Търговище, където от коронавирус почина учителката по георграфия Руми Радославова, преминаха в режим на обучение в електронна среда.

Училището на починалата от Ковид-19 учителка премина на онлайн обучение

«Тези от 1 до 4 клас продължават занятията си в присъствена форма. Заповедта за промяната е разписана от министъра на образованието и е до 30 октомври», каза началникът на Регионалното управление на образованието (РУО) Елка Станчева.

Промяната е цел ограничаване разпространението на зараза от коронавирус, тъй като в учебното заведение има болни учители и учениците. През последните дни десетки родители са заявили желание децата им да минат на електронно обучение. Такова желание изяви и класът на починалата преподавателка, 8 «г» и още вчера премина в дистанционна форма на обучение.

Над 200 са учениците, които се лекуват у дома с грипоподобни симптоми, информират от училищното ръководство. Освен това в училището има пет паралелки, които са под карантина, заради положителен резултат от PCR-тест на ученици в класа.

Те са две в начален етап, една в шести клас и по една паралелка в 10 и 12 клас. Учителите, които са дали положителен тест са осем, като трима от тях се лекуват в болница. Още седем преподаватели имат грипоподобни симптоми. Това съобщи Дарик.

Коментари:

Зареждане ...