Съобщиха къде ще се произвежда руската ваксина срещу коронавируса

Руската коронавирусна ваксина «Спутник V» на Института «Гамалея» на Министерството на здравеопазването ще се произвежда в Бразилия, Южна Корея, Индия и Китай, това заяви Кирил Димтриев, ръководител на Руския фонд за преки инвестиции. Това съобщи «Интерфакс».

Съобщиха къде ще се произвежда руската ваксина срещу коронавируса

„Потвърждаваме, че можем да доставим големи количества през декември тази година. Ще произвеждаме в Индия, Бразилия, Корея и Китай и още една държава“, каза Дмитриев.

Руската федерация стана първата държава в света, която регистрира ваксина срещу COVID-19. Лекарството е разработено от НЦЕМ «Гамалея» в сътрудничество с Руския фонд за преки инвестиции. Ваксината бе наречена «Спутник V».

По-рано властите на Донецката народна република изпратиха искане до Русия да получат пратка с ваксина срещу коронавируса. Това съобщи»Интерфакс», позовавайки се на ръководителя на Министерството на здравеопазването на ДНР Александър Оприщенко.

ДНР поиска от Русия ваксина срещу коронавируса

Според местните власти в ДНР понастоящем са открити 4 905 случая на коронавирусна инфекция. Починали са 324 човека.


Центърът «Гамалей» разчита да създаде единна ваксина, която едновременно да предпазва от грип и COVID-19. Това заяви директорът на центъра Александър Гинцбург, предаде РИА «Новости».

Русия създава обща ваксина срещу грип и COVID-19

Според него за модернизираната ваксина ще са необходими клинични изпитания.

В същото време той отбеляза, че е твърде рано да се говори за времето на появата на такава ваксина.

Създаден е официален сайт  на руската ваксина срещу коронавируса.

„Изпратихме заявление до Руската федерация, чакаме одобрение и възможни доставки. Не мога да ви кажа за сроковете“, каза Оприщенко.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...