Премиерът на Русия одобри проекта за създаване на представителство на руското министерство на отбраната в Сърбия

20 октомври 2020-Нюз Фронт.

Премиерът на Русия Михаил Мишустин одобри представения от Министерството на отбраната проект на споразумение между правителствата на Русия и Сърбия за създаване на представителство на руското министерство на отбраната към Министерството на отбраната на Сърбия. Заповедта е публикувана на официалния интернет портал за правна информация.

„Да се одобри проектоспоразумението между правителството на Руската Федерация и правителството на Република Сърбия за създаване на представителство на Министерството на отбраната на Руската Федерация към Министерството на отбраната на Република Сърбия, представено от Министерството на отбраната на Русия, съгласувано с Министерството на външните работи на Русия и други заинтересовани федерални изпълнителни органи“, се казва в текста.

Премиерът на Русия одобри проекта за създаване на представителство на руското министерство на отбраната в Сърбия

На руското министерство на отбраната е възложено да води преговори със Сърбия с участието на заинтересовани федерални изпълнителни органи и да подпише споразумение от името на руското правителство при постигане на споразумение.
Както е отбелязано в текста на споразумението, представителство на Министерството на отбраната в републиката се създава с цел да се подпомогне сръбската страна при решаването на въпросите на военното и военно-техническото сътрудничество, да се даде насока за дейността на руските военни специалисти в Сърбия при подпомагане на изграждането на въоръжените сили на републиката, обучение в експлоатацията, ремонта и използването на оръжие и военна техника доставени от Русия.

Документът посочва, че представителството се поддържа от руската страна.
В споразумението се посочва още, че сръбската страна предоставя на ръководителя на мисията възможност да посети, ако е необходимо, и с предварително съгласуване със Сърбия, воински части на въоръжените сили на републиката, които разполагат с руско оръжие и военна техника.
Също така ръководителят може лично да информира ръководството на Министерството на отбраната на Сърбия за работата на представителите на представителството като част от изпълнението на задълженията по военно и военно-техническо сътрудничество между въоръжените сили на Русия и въоръжените сили на Сърбия и да използва съществуващите средства на въоръжените сили на републиката, за да осъществява дейността си, като предварително съгласува със сръбската страна

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...