Посолство на Русия в САЩ: Америка потъна в токсична шпионска мания и «лов на вещици»

Руското посолство във Вашингтон коментира обвиненията на Министерството на правосъдието на САЩ в хакерство и атаки срещу инфраструктурата на други страни. Това съобщи РИА Новости.

Посолство на Русия в САЩ: Америка потъна в токсична шпионска мания и "лов на вещици"

Дипломатическата мисия отхвърли тези обвинения, като отбеляза, че Русия няма намерение да провежда «дестабилизиращи операции» в света, тъй като това не е включено във външнополитическите планове на страната.

Говорителят на посолството заяви, че подобни изявления са насочени към «разгряване на русофобски настроения» сред американските граждани, както и ново разгръщане на шпионската мания и «лов на вещици».

„Всичко това е отличителна черта на политическия живот на Вашингтон от няколко години насам“, добави събеседникът на агенцията.

Освен това посолството обвини американските власти в разрушаване на двустранните отношения, както и в налагането на „токсично възприятие за Русия“.

По-рано американското министерство на правосъдието обвини шестима руснаци в хакерски атаки, както и в разпространението на злонамерен софтуер, за да се атакува инфраструктурата на други страни и изборите в тях. Вашингтон също ги подозира в сътрудничество с Главното управление на Генералния щаб на руските въоръжени сили.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...