Масови проверки за носене на маски в София

Полицията в София започна масови проверки за носене на маски в търговските обекти, обществените места и транспорта. Полицаите ще предупреждават, но и ще съставят актове, а глобите за неносене на маски са по 300 лева.

Масови проверки за носене на маски в София

От днес сутринта екипи на Охранителна полиция и районните управления на МВР в София са започнали проверки на различни места в града. Елизабет Каменова от Охранителна полиция посочи:

«Транспортни средства за обществен превоз, лечебни и здравни заведения, аптеки, оптики, национални центрове по проблемите на общественото здраве, административни учреждения или други места, в които се обслужват или имат достъп гражданите. Това включва железопътни гари и автогари и летища, метростанции, търговски обекти, църкви, манастири, храмове и музеи».

За какво ще следят екипите на МВР, обясняват още от вътрешното министерство:

«Ще бъдат включени допълнителни полицейски сили, които по-активно да осъществят този контрол, за да може да се обхване и по-голяма територия или пък търговски обекти, които да бъдат проверени».

«Маски, ще ги носим, защото вече на хората им е трудно да седят затворени вкъщи. Те са се затваряли и поради други причини. Не само от коронавируса», коментира софиянка пред микрофона на БНР. 

Това съобщи БНР

Коментари:

Зареждане ...