«Германия се нуждае от «Северен поток 2″, защото без руския газ германците ще стоят на тъмно»

Гунар Линдеман, депутат в берлинския парламент от крайнодясната партия «Алтернатива за Германия» (AfD), настоя, че изпълнението на проекта «Северен поток 2″ е необходимо за Германия.

"Германия се нуждае от "Северен поток 2", защото без руския газ германците ще стоят на тъмно"

Според него отказът от изграждане на руския газопровод и преходът към доставка на синьо гориво от САЩ щели да доведат до рязко увеличение на цените на енергията и това ще засегне обикновените германски граждани, чиито доходи вече са пострадали заради ограниченията на фона на пандемията от коронавирус.

«Само по-евтините доставки на газ от Русия могат да осигурят енергоснабдяване в дългосрочна перспектива. Това е именно, към което AfD отдавна призовава. Германия се нуждае от «Северен поток 2″. Защото без руски газ германците ще бъдат на тъмно», каза Линдеман в интервю за «Вечерняя Москва».

Депутатът също така подчертал, че електричеството и енергията в Германия вече са два пъти по-скъпи, отколкото в други страни от Европейския съюз.

«Северен поток 2» предвижда изграждането на две тръби с общ капацитет от 55 млрд. куб. метра газ годишно от руското крайбрежие през Балтийско море до Германия. Против проекта са САЩ, които рекламират в ЕС втечнения си природен газ, както и Украйна и редица европейски държави.

През декември 2019 г. Вашингтон наложи санкции срещу проекта, изисквайки фирмите, участващи в строителството, незабавно да спрат строителството.

На фона на ситуацията с Алексей Навални, който според Германия е бил отровен с «новичок», редица германски политици призоваха за налагането на санкции срещу участниците в строителството на газопровода. News.bg.

Коментари:

Зареждане ...