Виталий Милонов: Турски безпилотници, турска армия, наемници от ИДИЛ се бият на страната на Азербайджан

19 октомври 2020-Нюз Фронт.

Искрено, не мисля, че това е въоръжен конфликт между народа на Азербайджан и народа на Армения. Разбира се, че не. Турски безпилотни летателни апарати, турска армия, наемници от ИДИЛ се бият на страната на Баку. Това заяви Виталий Милонов, депутат от Държавната дума на Руската Федерация, член на фракцията «Единна Русия» през профила си в Facebook.

 

Виталий Милонов: Турски безпилотници, турска армия, наемници от ИДИЛ се бият на страната на Азербайджан

( Виталий Милонов с президента на Арцах Араик Аратюнян, 16 октоври 2020)

 

Всъщност Азербайджан беше въвлечен в тази военна авантюра, която струва живота както на арменски, така и на азербайджански войници “, каза той.

Според руския депутат всякакви спорове трябва да се решават по мирен път, макар и с много трудни, сложни преговори, но ситуацията трябва да се разрешава чрез дипломация, а не с използване на бойни дронове, които убиват и убиват.

Току-що бях в болница, препълнена с тежко ранени.
Преди половин час избухнаха 10 снаряда пуснати от турски БЛА и те избухнаха извън територията на военна база, удариха жилищни сгради и няколко души бяха убити. Какво да се прави, когато започват да убиват, унищожавайки арменския народ, само защото не го харесват? Искрено вярвам, че трябва да направим всичко възможно, за да защитим небето на Карабах от тази летяща турска смърт ”, подчерта Милонов.

 

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...