Премиерът на Армения смята, че Русия има основания за провеждане на антитерористична операция в Карабах

19 октомври 2020-Нюз Фронт.

Премиер- министърът на Армения Никол Пашинян смята, че бойци от сирийските терористични групи, участващи в момента във войната срещу Карабах, представляват непосредствена заплаха за Русия и затова Москва «има легитимно право и основание да реагира на тази ситуация».

Пашинян изрази увереност, че бойците ще правят опити да проникнат на руска територия.
Той обърна внимание на факта, че след появата на съобщения, че наемници от Сирия участват във войната срещу Нагорни Карабах, в арабските медии се появи информация, че някои групировки са били разгромени на бойното поле и са се «пръснали в различни посоки».

 

„За мен е очевидно, че единици или отделни лица от тези разгромени в Нагорни Карабах групи, просто се прехвърлят в Русия, защото мисля, че я го възприемат като враг, точно като Нагорни Карабах или Армения.
Въпросът е как ще продължи целия този процес.
Ще чака ли Русия всички тези елементи да бъдат прехвърлени на нейна територия и там вече да започнат антитерористична кампания или антитерористични действия?
Не знам, може би се обсъжда в руското правителство или в специалните служби, че е възможно да се започне антитерористична операция директно на място, също и в Нагорни Карабах “, каза Пашинян.

Премиерът на Армения смята, че Русия има основания за провеждане на антитерористична операция в Карабах

 

Премиерът на Армения припомни, че Москва „е предприела антитерористични действия в Сирия, която е доста далеч от Русия, тъй като действията на сирийските бойци и терористи представляваха пряка заплаха за националната й сигурност“. Сега, каза той, бойците са по-близо до руските граници.

 

«Това е съвсем различна ситуация, мисля, че Русия има легитимно право и основи да реагира на тази ситуация», каза премиерът на Армения.

 

Продължаваме да следим развитието на ситуацията и да ви информираме. Очаквайте подробности.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...