28 млн американци гласували до момента, старт на изборите във Флорида

Започна ранното гласуване за президентските избори на 3 ноември в ключовия американски щат Флорида. Рекордни 28 милиона американци са гласували до момента близо две седмици преди края на кампанията, информира «Ройтерс».

28 млн американци гласували до момента, старт на изборите във Флорида

Президентът на САЩ Доналд Тръмп, който е с все по-малко време да промени динамиката в битка, в която социологическите проучвания показват, че изостава от Джо Байдън, днес ще посети Аризона, след като вчера проведе предизборен митинг в Невада и призова поддръжниците си да гласуват.

Демократите водят в ранното гласуване.

Байдън, който проведе събитие в друг ключов щат, Северна Каролина, в неделя, ще прекара деня в Делауеър, докато кандидатът за вицепрезидент Камала Харис ще пътува до Флорида да насърчи хората да гласуват.

Флорида се разглежда като щат, който задължително трябва да бъде спечелен от Тръмп, ако иска да запази шансовете си за преизбиране. Флорида е на трета позиция с Ню Йорк с по 29 електорални гласа в Избирателната колегия, като пред тях са само Калифорния и Тексас. Минимум 270 гласа са необходими в Избирателната колегия за победа на президентските избори.

Проучване на Reuters/Ipsos от 7-14 октомври показва, че Байдън е подкрепян от 49% от избирателите във Флорида, а Тръмп — от 47%, като статистическата грешка е в рамките на 4%.

И двете кампании сериозно наливат пари за реклама във Флорида.

27,9 милиона американци вече са гласували по пощата или лично, според Elections Project на Университета на Флорида. До момента са гласували 20% от всички, които са участвали на изборите през 2016 г., когато бяха пуснати повече от 136 милиона бюлетини, съобщи News.bg.

Коментари:

Зареждане ...