Явор Дачков: Това не е протест, а пародия и гротеска!

Явор Дачков:

«Протестите се маргинализираха до пародия и гротеска, а ежедневното присъствие на Дионисий, който е един от говорителите им ги приключва в моите очи като състоятелна гражданска активност.

Явор Дачков: Това не е протест, а пародия и гротеска!

Това е абсурд, а не протест.

Снощи Дионисий каза на хората пред БНТ да се разпределят по всички входове на телевизията, за да може все някоя групичка да се срещне с Бойко Василев и да го попитат защо не им дава трибуна.

В същото време Арман Бабикян беше гост в «Панорама». Преди три години Дионисий бе отстранен от Св. Синод на БПЦ като предстоятел на «Св.Александър Невски», заради сериозни канонични нарушения.

Той е със запрещение да служи, а срещу него тече църковен процес. Дионисий е един от авторите на схемата с продажбата на архонтски титли от преди години.

Това са несъществуващи духовни звания, които бяха продавани на богати бизнесмени със спорна репутация и откровени мутри, чрез измислен ритуал, който се провеждаше в избрани храмове.

Дионисий и някои епископи продаваха арконтски титли за по 400 и 800 хиляди евро едната на бизнесмени като Чомбе и Слави Бинев.

Преди 13 години Дионисий защитаваше интересите на Васил Божков — Черепа като външен експерт в комисията по култура в Народното събрание, която обсъждаше Закона за културно-историческото наследство.

Днес Дионисий е един от говорителите на протестите, които се провеждат под мотото «Мутри, вън».»

Коментари:

Зареждане ...