Си Дзинпин призова армията да бъде готова за война

„Необходимо е да се поддържа състояние на повишена готовност“, каза китайският лидер Си Дзинпин по време на посещението си във военна база в провинция Гуангдун. Той призова войниците от морската пехота да «съсредоточат всичките си мисли и енергия върху подготовката за война», съобщава Синхуа.

Превод от Синхуа (Китай): 

Си Дзинпин призова армията да бъде готова за война

Си Дзинпин призова армията да бъде готова за война

«Трябва да концентрирате всичките си мисли и енергия върху подготовката за война и да поддържате състояние на повишена бойна готовност», каза Си Дзинпин по време на прегледа на морската пехота в Гуангдун, съобщи Синхуа.

Той подчерта, че морските пехотинци са елитна единица, която е предназначена да защитава суверенитета, сигурността, териториалната цялост и интересите на държавата зад граница.

„Необходимо е да се запази абсолютното лидерство на партията над армията, да се спазват партийната и армейската дисциплина и да се гарантира абсолютната лоялност, безупречност и надеждност на армията“, припомни китайският лидер.

Освен това Си Дзинпин призова да развият най-добрите традиции за предаване на „червения ген“ на бъдещите поколения, да се формира култура от специален род войски, да се възпитава боен дух, който няма да се страхува от трудностите и смъртта, и да се осигури на армията „тигрово могъщество“.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...