Проф. Христова: Протестът има скрит мотив, той не цели реална промяна

Протестът има много сериозна пакетировка, протестът беше измислен да няма диалог. Това мнение изрази политическият психолог проф. Антоанета Христова в сутрешния блок на БНТ. Припомняме, вчера протестите за оставка на властта и главния прокурор отбеляза стотния си ден.

Проф. Христова: Протестът има скрит мотив, той не цели реална промяна

Борисов даде шанс на протестиращите да удовлетворят исканията си, като според проф. Христова това е стил на комуникация между премиера и протестиращите.

Според Антоанета Христова протестът има скрит мотив и той не е реална промяна.

Това се вижда в пакетирането, недиалогичността, като и в нежеланието да се заложи на процеса на промяна на Конституцията.

Протестите според нея ще продължат, като са останали обаче свръхмотивираните. С наближаването на времето за редовните избори желанието за излизане на площада ще намалява. За Христова ще бъде интересно да наблюдава битките на политическия терен, а не на революционния.

В студиото на БНТ присъства и политологът Слави Василев, според когото отношението на управляващите накарало част от хората на протеста да се приберат вкъщи.

Пропастта е много голяма и не е дело на протестиращите, а на управляващите, посочи Василев.

Според него, ако президентът не излезе с предложенията си за промени в Конституцията, гражданските протести ще продължат.

Слави Василев очаква следващият парламент да бъде съвсем различен. Той е на мнение, че отхвърлените мотиви за оставката на председателя на Народното събрание показва нежелание на управляващите да се поддадат на натиска на БСП.

В Народното събрание няма независими народни представители, а има партийни народни представители, които слушат какво Борисов им казва, коментира Слави Василев.

Проф. Христова посочи, че единственото нещо, което постигат управляващите заедно с опозицията е, че пада рейтингът на институцията на Народното събрание.

Лаизмът в практикуването на политиката е навсякъде, каза тя.

Коментари:

Зареждане ...