Петьо Блъсков към БНТ и Нова ТВ: «Дали зрителите ви харесват да им набивате в главите политическите амбиции на тази агресивна секта?»

Петьо П. Блъсков
«»От известно време ми се иска да попитам колегите си от БНТ и Нова ТВ какво налага ежедневното, пламенно отразяване в новинарските им емисии на т.нар. «протести» в центъра на София.
Петьо Блъсков към БНТ и Нова ТВ: "Дали зрителите ви харесват да им набивате в главите политическите амбиции на тази агресивна секта?"
Колегите от BTV, Евроком, ТВ1, 7/8 ТВ и БНР няма да ги питам. За тях ми е ясно.
Озадачава ме и възторженият комсомолски патос, с който млади репортерки рецитират броя на дните на «протести».
«Днес е шейсет и осмият ден на протести срещу Гешев и Борисов, хора още няма, но се надяваме да се съберат по късно»!? (реален цитат)
Като оставим настрана дълбоко компрометираните лица, които организират тази клоунада и тежко користните им мотиви, се чудя, чисто от журналистическа гледна точка — това в очите на редакторите новина ли е?
Тези разходки на някаква групичка хора по улицата отдавна е дошла до гуша на 99% от аудиторията. Какво информативно и ново има в тях?
Да, когато на един от лидерите му докладват, какво е договорено с Маджо или че Васил Божков е доволен от логистиката, е интерестно, но това отдавна е ясно на цяла България.
Колеги, не усещате ли, че тези протести вече живеят само във вечерните ви новинарски емисии?
Дали зрителите ви харесват да им набивате в главите политическите амбиции на тази агресивна секта?
Интересно ми е просто, не че нещо,,,.»
Петьо Блъсков

Коментари:

Зареждане ...