Германия: «Северен поток 2» ще бъде завършен, Русия е необходима на целия свят

Проектът «Северен поток 2» ще бъде завършен. Единственият въпрос, който възниква, е кога точно ще се случи това, коментира германският външен министър Хайко Маас в събота, цитиран от Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND) и ТАСС.

Германия: "Северен поток 2" ще бъде завършен, Русия е необходима на целия свят

«Изхождам от това, че «Северен поток 2″ ще бъде завършен до края. Въпросът е кога», каза той.

Във връзка с критиките към проекта от Вашингтон, Маас обясни, че «ние вземаме решения относно нашата енергийна политика и енергийните доставки тук — в Европа. »

Маасдобави, че Германия не възнамерява да се откаже от диалога с Русия във връзка с Алексей Навални, «Москва е необходима за разрешаване на регионалните конфликти«.

«Отношенията ни с Русия ще останат трудни и в бъдеще ще последва европейски отговор на неприемливи действия на Русия».

«Ние седим на една маса с Русия в Съвета за сигурност на ООН, в Берлинския процес в Либия и по въпроса за Украйна. На всички форуми говорим за намиране на решение за прекратяване на войни. В това отношение диалогът с Москва не може да се прекрати«, коментира Маас.

Той посочи, че без Русия няма да е възможно да се разрешат конфликти не само в Либия, Сирия, Украйна, но и в Нагорни Карабах, Беларус и Венецуела.

«Що се отнася до Украйна и Либия, като цяло има и положително развитие. Примирието в Източна Украйна се наблюдава най-дълго от началото на конфликта», каза Маас.

«Твърде много хора в света зависят от факта, че световната общност, в диалог с Русия, се е погрижила да прекрати тези конфликти», добави той.

Той посочи, че освен инцидента с Навални има и други проблеми, които усложняват сътрудничеството между Германия и Русия.

«За съжаление в Германия имаме други противоречиви теми в отношенията с Москва, например убийството в Тиргартен и хакерската атака срещу Бундестага«, припомни Маас.

Коментари:

Зареждане ...