Успех за «Северен поток 2»: «Академик Черски» е само на 30 км от Калининград

Успех за «Северен поток 2»: «Академик Черски» е само на 30 километра от Калининград

Успех за "Северен поток 2": "Академик Черски" е само на 30 км от Калининград

За да завърши изграждането на газопровода, Русия прехвърли «Академик Черски» от тихоокеанската Находка в Балтийско море. Първо обаче корабът трябва да бъде преоборудван — тази работа се извършва в пристанището на Мукран. Ширината на заваръчната линия трябва да се коригира спрямо ширината на тръбите. Освен това корабът трябва да бъде оборудван с нова анкерна система. Предполага се, че тези работи ще отнемат известно време, така че полагането на останалите тръби между Русия и Германия ще започне едва през следващата пролет.

Превод от Focus, Германия:

Миналия петък обаче мястото на „академик Черски“ в Мукран беше празно: според уебсайта marinetraffic.com корабът e напусна. германските териториални води и се e насочил към Калининград. Понастоящем корабът се намира на 30 километра от Калининград.

Три нови кораба пристигнаха в Мукран?

С каква цел «Академик Черски» е напуснал пристанището, консорциумът Nord Stream 2 не съобщава. Руският уебсайт neftegaz.ru обаче твърди, че специалният кораб възнамерява да проведе тренировките си безопасно в руските териториални води.

Може ли това да се счита за отвличаща маневра на руснаците?

Или скоро «Академик Черски» наистина ще започне да полага тръби?

Петя Паликрушева

Източник: https://www.focus.de/finanzen/boerse/aktien/nord-stream-2-ex-bnd-chef-warnt-werden-froh-sein-die-russen-als-freunde-zu-haben_id_12519103.html

Коментари:

Зареждане ...