Focus: Русия не се спира пред нищо, ще построи «Северен поток 2»

Русия не се страхува от по-нататъшна ескалация на конфликта заради газопровода «Северен поток 2», въпреки възмущението на някои германски политици, полските глоби и многократните заплахи от страна на САЩ. Един тръбопроводите вече е навлязъл в Балтийско море, а три допълнителни кораба са пристигнали в Рюген.

Превод от Focus, Германия:

Focus: Русия не се спира пред нищо, ще построи "Северен поток 2"

Русия възнамерява най-накрая да завърши изграждането на газопровода „Северен поток 2“, особено след като липсват само няколко километра. Един тръбопровод вече навлезе в Балтийско море и три допълнителни кораба пристигнаха в Рюген. Това може да доведе до по-нататъшна ескалация на конфликта заради газопровода, тъй като САЩ се опитват да предотвратят завършването на газопровода с всички средства.

Малкият град Сасниц на остров Рюген и пристанището Мукран се превърнаха във фокус на световната политика.

Именно там сега се намира руският кораб „Академия Черски“, който се подготвя да прокара последните 150 километра от тръбопровода „Северен поток 2“ до дъното на Балтийско море.

Първоначално това трябваше да бъде направено от швейцарския кораб Solitaire, но той напусна Балтийско море, когато САЩ заплашиха собственика си със санкции, които биха довели до фалит на компанията. Затова през декември 2019 г. строителните работи бяха прекратени.

Остават само  6% от окончателното завършване на газопровода.

Русия ще го построи, това вече става напълно ясно! Москва не се спира пред нищо!

Петя Паликрушева

Източник: https://www.focus.de/finanzen/boerse/aktien/nord-stream-2-ex-bnd-chef-warnt-werden-froh-sein-die-russen-als-freunde-zu-haben_id_12519103.html

Коментари:

Зареждане ...