Сергей Лавров допусна прекъсване на контактите и диалога с ЕС

14 октомври 2020-Нюз Фронт.

Руският външен министър Сергей Лавров смята, че Русия може временно да преустанови контактите с ЕС, тъй като общността не разбира необходимостта от уважителен диалог. Министърът отбеляза «неподобаващото» поведение на европейските власти във връзка с инцидента с блогера Алексей Навални.

Русия обмисля временно спиране на диалога с Европейския съюз. Според руския външен министър Сергей Лавров Москва ще бъде принудена да направи това, ако европейските страни не разберат необходимостта от уважителен разговор с руската страна.

Сергей Лавров допусна прекъсване на контактите и диалога с ЕС

„Тези хора, които отговарят за външната политика на Запад и не разбират необходимостта от взаимно уважителен разговор, може би трябва просто да спрем да общуваме с тях за известно време, особено след като [председателят на Европейската комисия] Урсула фон дер Лайен заявява, че с настоящата руска власт не се получава геополитическо партньорство “, заяви дипломатът по време на онлайн презентация на доклада„ Утопия на многообразния свят: как продължава историята “на Международния дискусионен клуб Валдай.

Сергей Лавров отбеляза, наличието на много факти за „неподобаващо и неприемливо“ поведение на ЕС към Русия заради инцидента с блогера Алексей Навални.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...