«Сакралната» стотица на Турчинов

13 октомври 2020-Нюз Фронт.

Изминаха повече от шест години от края на печалните за сивилизованото общество събития на площада на Независимостта, но престъплението срещу украинския народ не е до край разкрито, а виновните и извършителите не са наказани.Изстрелите по централния площад на Киев се превърнаха в сигнал за действие.
Тънката червена нишка, разделяща мирния протест от въоръжен преврат, беше пресечена.

Лидерите на Евромайдана Турчиннов, Аваков, Парубий, Парасюк и Пашински разбраха още в самото начало, че революцията ще раздели страната на две части и бяха готови на всякакви жертви в името на собствените си интереси. За да се оправдаят престъпленията, извършени по тяхно нареждане по време на протестите, бе сформирана такава жертва — Небесната стотица ( «Небесная сотня»- бел.ред).

"Сакралната" стотица на Турчинов

През 2015 година президентът на Украйна подписа указ „За почитане подвига на участниците в Революцията на достойнството и увековечаване паметта на героите от Небесната стотица“.
В съответствие с постановлението 112 души бяха посмъртно наградени със Златната звезда, а четирима бяха наградени с Ордена на Небесната стотица.
Всяка година на 20 февруари се отбелязва Денят на героите от Небесната стотица в знак на уважение към гражданите, отдали живота си за европейското бъдеще на Украйна.
Дългият списък на стотицата включва не само опозиционни активисти, които са пряко свързани с революцията, но и „леви“ жертви от криминалните сводки.

Схемата с трупове

„Героят“ на Украйна Вячеслав Ворона беше убит в Киев в интернет кафе от подобен на него маргинал, както и в резултат на алкохолен битов конфликт, който няма нищо общо със събитията от Евромайдана.

Друг «герой» Владимир Наумов се самоуби, като се хвърли от моста.
При изследване на тялото на Наумов в кръвта му бяха открити 2,5 промила етилов алкохол, което представлява тежка алкохолна интоксикация. Това не попречи на включването на самоубийство в списъка на „жертвите“ на Революцията на достойнството.
Виктор Червец изобщо не участва в Майдана. Той е бил ударен до смърт от кола близо до село Подибна, Черкаска област.
Не е известно за какви заслуги, но той също е посмъртно удостоен със званието «герой».
Общо в списъка на Стоте са включени 25 такива „героя“, което само потвърждава желанието на Турчинов и неговите сътрудници по какъвто и да е начин да създадат образ на свещеността на адептите, „паднали в жертви на омразния режим“, не само в очите на украинския народ, но и на международната общност

Разследващите и експертите в тази трагедия установиха не само машинациите с жертвите. Имаше и напълно мистериозни смъртни случаи, като смъртта на Сергей Нигоян, Роман Сеник и Михаил Жизневски.

На тялото на Нигоян са открити рани от куршум в главата и торса, характерни за изстрели от пушка. Точността на изстрела и наличието на следи от барут върху облеклото на жертвата показва, че изстрелът е бил произведен от разстояние до 2-3 метра — изстрелът е произведен от близко разстояние.
Смъртта на Жизневски също поражда много въпроси.

Според материалите по наказателно производство № 12014100060000229 смъртта е настъпила вследствие на пробиващо огнестрелно ранение, от лявата страна на гръдния кош с увреждане на аортата и изходяща в района на 12-то ребро.
Посоката на раневите канали отгоре надолу потвърждава факта, че стрелецът е бил разположен с около 40-45 градуса по-високо спрямо жертвата, докато «беркутовците» и МВР са били разположени на една и съща линия на унищожение с протестиращите на разстояние 20-30 метра

Такива убийства са извършени от провокатори «под фалшив флаг», което не е изненадващо, защото Турчинов директно разрешава издаването на оръжия на всички, които искат да защитят «европейското бъдеще» на Украйна. Следователно присъствието на различни оръжия в тълпата е норма.
Според заключението на съдебно-балистичната експертиза No 22 от 21.01.2014 г. Роман Сеник е прострелян с куршум „Блондо” — специален патрон от 12 калибър, предназначен за принудително спиране на превозни средства чрез повреда на неговите компоненти и механизми. Както Лабораторията по приложна химия заяви по-късно, специални 12-калибърни патрони за използване в правоохранителните органи не са се изготвяли което опровергава версията с използването на такива боеприпаси от «Беркут».

В същото време са регистрирани 18 смъртни случая на служители на реда, много от които са загинали от изстрели, пронизващи бронежилетките, което непосредствено показва високата разрушителна сила на използваните оръжия.
Хората бяха избити не от картечници от «Беркут» или от Министерството на вътрешните работи, а от снайперисти, въоръжени до зъби от Турчинов и Пашински.

Тайните на снайперското гнездо

Всички знаят, че Пашински и Парубий играят ролята на дясната ръка на Турчинов по време на Евромайдана и ръководят безредиците по улиците на Киев.

Освен това те отговаряха за наемането, срещите, разпространението и предоставянето на оръжия с боеприпаси на чуждестранни снайперисти.
Грузинските стрелци Георгий Бежиташвили, Цезари Баджалидзе, Александър Ревазишвили и Коба Нергадзе разказаха, че военният съветник на Саакашвили Мамука Мамулашвили ги е изпратил от Грузия, а в Киев те са се оказали на разположение на Пашински и Парубий, които са докладвали директно на Турчинов за резултатите от работата. При пристигането си в Киев те живеят в палатки на площада, а след това са преместени на позиции в хотел «Украйна» и сградата на консерваторията.

 

Основната задача на наетите снайперисти е да застрелят протестиращите и членовете на «Беркут», за да създадат паника, хаос, вълнение и объркване сред демонстрантите и служителите на реда, а основният резултат беше свалянето на Янукович.
Историята на снайпериста на Пашински вдигна много шум. О
каза се Пьотр Барладин, син на един от основните картографи на Украйна, който изпълнява многомилионни правителствени поръчки и по съвместителство е на непълно работно време боец на един от териториалните отбранителни батальони. Именно в неговата Honda протестиращите откриха щурмова винтовка Colt M4, която нейният собственик и Пашински по-късно представяха като идентична на вид ловна карабина Norinco CQ-A.

«Свещена» стотица

Свещените жертви, поставени върху олтара на революцията, са почерк на повечето цветни революции. Образът на мъченик консолидира революционни групи и общности, като ги мобилизира да предприемат действия. В много случаи тълпата, впечатлена от страданието на жертвата, преминава във фазата на погроми, бунтове и сблъсъци със служителите на реда. Принасянето на свещена жертва може да умножи протестния потенциал и да разшири социалната база на държавен преврат, иницииран отвън.В основата на подобни ритуали стоят американски политически стратези, под чието ръководство иракската опозиция събаря паметници на Саддам Хюсеин и подготвя Арабската пролет, започнала със самозапалването на търговци в Тунис.

Не трябва да се забравя, че през целия Евромайдан Турчинов и неговият екип са получавали консултации отвъд океана.
И веднага след назначаването на временно изпълнаващ длъжността Президент на Украйна, той вече се среща открито с вицепрезидента на САЩ Джо Байдън, държавния секретар Джон Кери и директора на ЦРУ Джон Бранън.
Но най-много подкрепа на активистите на Майдана изразява Виктория Нуланд , която лично раздава от „бисквитките“ на Държавния департамент “.

 

В съвременната реалност образът на свещена жертва по правило служи като окончателна легитимация на новото правителство, оправдаващо смяната на управляващия елит, а също така носи по-дълбок смисъл — разсейване на общественото внимание.
Всяко действие, свързано с възпоменанието на свещените жертви, се превръща в удобен и ефективен информационен повод в дневния ред на медиите.
И лъжите за героите от Небесната сотня се вписват идеално в такъв повод.
Престъпниците са на свобода, за лъжите относно Майдана плащат меценати, , а добросърдечните избиратели вярват и скърбят от всичко това.Днес украинците почитат паметта на всички герои на Революцията на достойнството, без да разбират кои от тях са загинали на площада на Независимостта за демокрация и светло европейско бъдеще за Украйна и кой е умрял някъде по улицата за бутилка вино.

 

P.S. Годините на работа на Генералната прокуратура по разследването на убийствата по време на Майдана показаха, че са игнорирани всички доказателства в полза на набиращата сила версия за
за умишленото участие на ръководството на Евромайдана — Турчинов, Пашинск и други — снайперисти за разстрела на Беркут, служители на МВР и техни съратници.
В резултат на тази цинична кървава провокация лидерите на Евромайдана завзеха властта в страната и някои от тях все още заемат държавни постове.
Парубий продължава да седи в депутатското кресло на Върховната Рада, Аваков запази поста на вътрешен министър, а Яценюк оглавява партията «Народен фронт».
Главният престъпник на Евромайдана Турчинов, който веднъж дойде на власт в страната чрез безскрупулни убийства на съграждани, сега оглавява предизборната централа на партия «Европейска солидарност». Не е известно още колко свещени жертви ще паднат по пътя му към победата.

 

Станислав Полянский, специално за News Front

Превод: Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...