Песков: С Навални работят сътрудници на ЦРУ

Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков каза, че в момента инструктори на американското ЦРУ работят с Алексей Навални, съобщават руските СМИ.

Песков: С Навални работят сътрудници на ЦРУ

„Дори мога да кажа конкретно: с него работят специалисти от Централното разузнавателно управление на САЩ. Наистина има информация, че тези инструктори работят с него тези дни”, каза Песков.

Говорителят на Кремъл също отбеляза, че това не е първият път, когато Навални получава «различни инструкции».

„Инструкциите, които пациентът получава, са очевидни. Виждали сме подобни линии на поведение неведнъж“, каза Песков.

По-рано председателят на Държавната дума Вячеслав Володин заяви, че основателят на ФБК Алексей Навални работи в интерес на западните специални служби.

Много американски читатели, убедени, че Навални е отровен от руските власти, са поразени от решението му да се върне в Русия. Има обаче и неочаквани предположения: някои са убедени, че Навални е работил за американските специални служби и те не са се церемонили по пътя към целите си.

Превод от Fox News:

US читатели: Ако Навални е бил отровен, това е дело на ЦРУ

Германската болница Charite съобщи в сряда, че състоянието на Алексей Навални се е подобрило толкова много, че той може да бъде изписан от болницата. Лекарите не изключват, че опозиционният политик ще може да се „възстанови напълно“, след като е бил отровен с нервно-паралитично вещество.

Официалното изявление е направено след споразумение с Навални и съпругата му. Лекарите не коментираха дали той ще получи амбулаторно лечение в тяхната болница.

Екипът на Навални съобщи, че политикът рано или късно ще се върне в Русия.

Читателски коментари:

hooduhthunkit

Много съм изненадан, че Навални все още е жив.

FlAdvisior

Тези, които го познават в Русия, му се смеят. Той е човек, който работи за ЦРУ. Обзалагам се, че ако наистина е бил отровен, въпреки че имам големи съмнения по този въпрос, тогава ЦРУ са направили това с надеждата да го върнат безплатно в обектива на руските медии, които напълно спряха да пишат за него.

SStarke2

А къде е любовницата му? Тя прекара нощта с него в хотела в същата стая, летя в самолета с него. А сега той пее дитирамби за жена си и семейството си, че са го спасили със силата на тяхната любов. Какъв подъл, двуличен човек …

Петя Паликрушева

Източник: https://www.foxnews.com/world/navalny-condition-improved-enough-for-him-to-be-released-german-hospital

Коментари:

Зареждане ...