Макрон ще обсъди конфликта в Карабах с Путин и Тръмп


Френският президент Еманюел Макрон заяви, че планира да проведе разговори за конфликта в Нагорни Карабах с руския президент Владимир Путин и американския лидер Доналд Тръмп. Това съобщи «Интерфакс».

Макрон ще обсъди конфликта в Карабах с Путин и Тръмп

Според него разговорът с Путин ще се състои вечерта на 30 септември, а разговорът с Тръмп на 1 октомври.

„Това ще ни позволи да обменим мнения и да предложим решение на проблема“, каза Макрон.

На 27 септември азербайджанското министерство на отбраната обяви, че започва „контранастъпателна операция“ в отговор на действията на арменските въоръжени сили, които „обстрелват населени места по контактната линия в Карабах“.

По-рано съобщихме, че бившият президент на Армения Робърт Кочарян замина за непризнатата Нагорно-Карабахска република (НКР), където битките продължават от 27 септември. Това съобщи «Интерфакс».

Екс-президентът на Армения Кочарян замина за Карабах

«Робърт Кочарян замина за Арцах», каза ръководителят на кабинета на бившия президент Виктор Согомонян.

Кочарян е родом от Карабах, той беше един от лидерите на карабахското движение, беше първият президент на непризнатата НКР от декември 1994 г. до март 1997 г.

На 27 септември азербайджанското министерство на отбраната съобщи, че започва „контранастъпателна операция“ в отговор на действията на арменските въоръжени сили, които „обстрелват населените места на контактната линия в Карабах“.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...