US самолети «бомбардираха» Калининград по време на маневри

Американски B-52 симулираха бомбен удар срещу руската цитадела в Балтика

Имитацията на удари срещу Калининград, извършени от ВВС на САЩ, се оказа от профилактичен характер. Медиите на САЩ и ЕС убедиха Запада, че Путин подготвя удар срещу Прибалтика. Така че тази репетиция е в случай на опит на Руската федерация да „отреже слабите членове на НАТО“.

Оказва се, че след безумните маневри следват безумни статии.

Превод от Forbes: 

US самолети "бомбардираха" Калининград по време на маневри

Два американски бомбардировача B-52 току-що симулираха удар срещу руския укрепен район в Източна Европа. Симулираната бомбардировка над Калининград беше тренировъчно учение, проведено в рамките на подготовката за военна кампания, целяща да запълни важна празнина в един от най-слабите райони на НАТО.

Излитайки в петък от базата на британските военновъздушни сили във Феърфорд, бомбардировачите Балу 51 и Балу 52 прелетяха Балтийско море на височина 9000 метра, прекосиха Сувалкския коридор между Калининградска област и Беларус и след това се обърнаха на север. След като прелетяха близо до Швеция, самолетите се насочиха обратно към Обединеното кралство.

Тези осеммоторни бомбардировачи всъщност летяха около Калининградска област, която е руски ексклав между Полша и Литва. Когато В-52 прелетяха над Латвия, към тях се присъединиха италианските изтребители «Тайфун».

Регионът Калининград буквално е настръхнал от зенитно-ракетните системи С-300 и С-400, противокорабните ракети «Оникс» и ракетите «земя-земя» «Искандер».

Това е истински трън в очите на НАТО.

Поради тази причина ВВС отработиха нанасяне на удари по дадената територия.

Двойка B-52, прелетели над района на Калининград в петък, са част от групата от шест бомбардировача, изпратени на 22 август в базата на Феърфорд от американската авиобаза Майнот в Северна Дакота.

Ако Русия иска да откъсне малките и слаби балтийски държави от НАТО от останалата част от алианса, ще трябва само да блокира Сувалкския коридор.

„Сувалкският коридор е мястото, където многото слабости в стратегията и оперативната позиция на НАТО се сливат“, написа Бен Ходжис в доклада за 2018 г. за Центъра за европейска политика във Вашингтон. 

„Този ​​коридор е уязвим“, написа той тогава.

Всеки руски батальон, участващ в настъплението, има бронирани машини и танкове. В НАТО бронираните превозни средства са част от само една единица, разположена наблизо.

НАТО е наясно със своите проблеми около района на Калининград и в Сувалкският коридор. Американските сили обаче вярват, че знаят как да хакнат защитата на Калининград. Генерал Джеф Харигиан, командващ американските военновъздушни сили в Европа, каза пред журналисти за това миналата година.

„Учим се на това“, каза той. «Непрекъснато обмисляме тези планове … и ако ни е съдено да ги изпълним, ще бъдем готови.»

Петя Паликрушева

Източник: https://www.forbes.com/sites/davidaxe/2020/09/25/us-air-force-b-52s-just-flew-a-mock-bombing-run-on-russias-baltic-fortress/#1dca038679d9

Коментари:

Зареждане ...