Президентът на Армения се обърна с призив към арабския свят

30 септември 2020-Нюз Фронт.

Президентът на Република Армения Армен Саркисян, във връзка с разгърнатите от Азербайджан военни действия на границата с Армения и на контактната линия с Нагорни Карабах, изпрати писма до лидерите на редица страни от арабския свят. В призива си, президентът на Армения призовава лидерите от арабския свят да използват връзките и авторитета на международните платформи, за да прекратят кръвопролитията и човешките страдания възможно най-скоро.

 

Президентът на Армения се обърна с призив към арабския свят

„С голяма болка и възмущение трябва да ви уведомя, че Азербайджан предприе поредната атака срещу Република Арцах (Нагорни Карабах), насочена и към гражданското население.
В момента, в който пиша това писмо, десетки граждански лица и войници вече са убити или ранени от двете страни “, пише президентът Армен Саркисян.Той подчерта, че през предходните месеци ръководството на Азербайджан постоянно декларира намерението си да разреши конфликта чрез война.

„Конфликтът може и трябва да бъде разрешен само чрез преговори. Той няма военно решение. Доказахме това и преди, и ще го докажем отново ”, гласи заключителната част на писмата на президента.

Както знаете, сутринта на 27 септември Армения и Азербайджан възобновиха военните действия в Нагорни Карабах, взаимно обвинявайки се в обстрели по граничните територии и провокиране на насилие. Военната агресия от страна на Азербайджан срещу Армения беше активно подкрепена от Турция.

Продължаваме да следим обстановката и да ви информираме. Очаквайте подробности в развитие.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...