Министерството на отбраната на Армения съобщи, че корекцията на действията на азербайджанските ВВС се извършва от Турция

30 септември 2020-Нюз Фронт.

Министерството на отбраната на Армения заяви, че сутринта на 30 септември два турски изтребители, както и Су-25 на азербайджанските ВВС, са нанесли удари по Арцах.

Азербайджан предаде ръководството на въздушната операция срещу Нагорни Карабах на Турция, от чиято територия действията на азербайджанските ВВС се коригират. Това съобщи в сряда Министерството на отбраната на Армения.

 

Министерството на отбраната на Армения съобщи, че корекцията на действията на азербайджанските ВВС се извършва от Турция

«Азербайджан предаде ръководството на въздушната операция срещу Арцах (Нагорно-Карабахска република ) на турските ВВС. Днес в 10:00 (09:00 московско време) два турски изтребители F-16, както и Су-25 на азербайджанските ВВС, нанесоха въздушни удари по районите на Адрут и Мартуни в Арцах.
Действията на военновъздушните сили са били насочени от турския команден пункт E7-T в сектора Карс-Ерзурум.
Има вероятност командването на турските ВВС се е намирало на този команден пункт «, заявиха от арменското министерство на отбраната.

Турция отрича заявленията на Армения, въпреки че фактите говорят обратното- включително и видео-кадри, които потвърждават участието на Турция.

Сутринта на 27 септември Армения и Азербайджан възобновиха военните действия в Нагорни Карабах, взаимно обвинявайки се в обстрели по граничните територии и провокиране на насилие. Военната агресия от страна на Азербайджан срещу Армения беше активно подкрепена от Турция.

Продължаваме да следим обстановката и да ви информираме. Очаквайте подробности в развитие.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...