Кремъл: Руските военни внимателно следят ситуацията в Карабах

30 септември 2020-Нюз Фронт.

Руските военни много внимателно следят ситуацията в зоната на карабахския конфликт, информацията се анализира, заяви днес, 30 септември, прес-секретарят на президента на Русия Дмитрий Песков.

 

Кремъл: Руските военни внимателно следят ситуацията в Карабах

„Нашите военни наблюдават много внимателно развитието на ситуацията по контактната линия (в Нагорни Карабах), където продължават военните действия.
Цялата информация се анализира внимателно.

Също така внимателно записваме всички изявления, направени от международни лидери, които са направени на най-високо ниво, от различни страни по света “, заяви говорителят на Кремъл, отговаряйки на въпроса дали според мнението на Москва Анкара подкрепя Баку.

В отговор на молба да се уточни, дали може да се каже недвусмислено, че Турция оказва някаква подкрепа на Азербайджан, Дмитрий Песков заяви, че няма какво да добави към вече казаното по тази тема.
Ескалацията в Нагорни Карабах не беше провокирана умишлено, за да повлияе на Русия, заяви тази седмица говорител на руския държавен глава.
След това Песков представи позицията на Кремъл — военните действия в Нагорни Карабах трябва незабавно да бъдат прекратени и процесът на урегулиране да премине в политически и дипломатически канал. В същото време Русия е готова да посредничи при урегулирането на ситуацията в Карабах.

 

Продължаваме да следим ситуацията и да ви информираме. Очаквайте подробности в развитие.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...