«Радев ще продължи линията на тотална конфронтация, Борисов желае диалог»

Има ли ГЕРБ без Борисов, е въпрос, който следващите години няма да намери отговор, защото това, което премиерът даде като заявка, е че няма да е министър-председател и ще се занимава с партията, той и до ден днешен се занимава с партията и няма промяна в това отношение. Такъв коментар направи пред БНР Георги Харизанов, член на Института за дясна политика и член на ГЕРБ.

 

"Радев ще продължи линията на тотална конфронтация, Борисов желае диалог"

Той изрази убеденост, че със сигурност ще има ГЕРБ без Борисов някой ден, когато Борисов престане да се занимава с политика. Нивото със сигурност обаче нямало да е сравнимо с това, което имали като републиканци (бел.ред. — става дума за новоучредената партия на Цветан Цветанов «Републиканци за България»)

Харизанов посочи, че след изборите Борисов си отива като министър-председател. Той напомни, че още в началото на този мандат премиерът е направил заявка, че занапред ще се занимава само с партията. Според него това би било интересна конструкция.

«Решенията на министър-председателя са в голяма степен политически, така е по-целия свят. А патентът да се обикаля между хората, със сигурност не е на Борисов. В това няма нищо нередно, да обикаля, да е между хората, да взема решения в ход», коментира Харизанов.

Според него на всички е ясно, че Борисов не желае да се конфронтира с протестиращите, както и че ако излезе да говори с тях, ще има конфронтация на всяка цена. Той бе категоричен, че премиерът има пълно право да избира форма на публичност, която да не води до пряка конфронтация с някаква група граждани.

Относно  изказаването на председателя на Народното събрания Цвета Караянчева в Лом Харизанов поясни, че става въпрос за вътрешнопартийна сбирка и това е надъхване на партийния апарат.

Той подчерта, че това не е нейно изявление в качеството ѝ на председател на парламента. Не бих използвал тези теми като атака към който и да било политически противник, тбеляза Харизанов.

Запитан как ще приключат взаимоотношенията между премиер и президент, той заяви: Румен Радев за износ е много хубав, но този, който тук си ползваме, очевидно ще продължи докрай линията на тотална конфронтация, а по мое мнение все още може да се долови от отделни реплики на министър-председателя, че той живее с идеята, че може да има диалог, може да има форма на сътрудничество.

Коментари:

Зареждане ...