Министър Ангелов: Самозванци разпространяват фалшиви новини за Ковид 19, въвеждаме брифингите

Хората трябва да бъдат спокойни, здравната система се управлява добре и ситуацията е под контрол. В България няма здравна криза — в момента страната ни е на 26-то място от 29-те страни членки на ЕС и Европейското икономическо пространство по разпространение на пандемията.

Министър Ангелов: Самозванци разпространяват фалшиви новини за Ковид 19, въвеждаме брифингите
Източник: БГНЕС

 

Данните представи здравният министър Костадин Ангелов в студиото на БиТиВи. Той посочи и че от месеци броят на пациентите с коронавирус с нужда от лечение в болнично заведение е постоянен — около 750 приети в болница, от тях между 40 и 50 в интензивно отделение.

Болниците са осигурени, лекарите са изморени, обаче призна Ангелов за ситуацията у нас.

От тази седмица започват отново седмичните брифинги, на които от Министерство на здравеопазването и Националния оперативен щаб ще дават актуалната информация за развитието на пандемията у нас.

Целта на брифингите е да се дава информация и да не се разпространяват слухове.

Брифингът ще е в МЗ всеки четвъртък сутрин.

Костадин Ангелов отново увери, че КПП-та по областните градове не е обсъждана мярка в момента в България. На този етап няма притеснение и за ситуацията в училищата, въпреки че много внимателно се следи всеки един случай.

Министърът посочи, че мерките, които са в сила в момента, са носене на маски в затворени помещения, дистанция, дезинфекция и дисциплина — «Това са мерките и няма данни тези мерки да се променят.»

По темата за глобите на политици и политически партии за неспазването на мерките, Ангелов заяви на водещия:

«Бъдете спокоен, РЗИ ще си изпълни задълженията, правилата важат за всички.»

Затова и ще бъдат глобени премиерът Борисов за посещението си в Ловеч вчера, БСП — за провеждането на конгреса, и «Републиканци за България» на Цветан Цветанов за провеждането на учредителното събрание на партията.

За неносенето на маски в Народното събрание, Костадин Ангелов заяви, че просто определен брой депутати четат заповедите на министъра както си искат.

«Няма тълкувания, заповедта е ясна», категоричен бе Ангелов и също обеща санкции, съобщи News.bg.

Коментари:

Зареждане ...