Навални: Калната игра на Германия

Продължаваме да разсъждаваме по темата за Навални и Новичок и на преден план излиза друго несъответствие, а именно позицията на Германия, която изисква от Русия бързо и пълно разследване на предполагаемото отравяне на Навални с новия тип Новичок (още по-опасно според Der Spiegel), но в същото време отказва да предостави доказателства, които позволяват да се проведе разследване.

Навални: Калната игра на Германия

Бундесверът, чиято лаборатория първа разкри присъствието на новия Новичок, отказа да предостави на Русия информация под предлог за „военна тайна“:

„Допълнителната информация за резултатите от изследването може да позволи да се направят заключения относно способностите и знанията на Бундесвера по отношение на тези вещества. Това е неприемливо в тази толкова чувствителна област от съображения за сигурност и германските интереси.»

Оказва се, че Бундесверът се страхува, че Русия ще разбере, че Германия е наясно с формулата на Новичок и че руските учени са почти пълни идиоти, които не са в състояние да открият присъствието на отрова (това звучи максималано глупаво).

Струва си да се отбележи, че формулите на няколко вещества от групата Новичок са известни от много години, а в Чехия през 2017 г. дори произведоха някои от тях за изследвания. Освен това през 2000 г. запасите от A-232 в Узбекистан бяха унищожени под американски надзор и в САЩ бяха подадени над 150 патента за използването на подобни вещества като оръжия.

Тоест Русия е добре запозната с възможностите и информацията на западните разузнавателни служби по отношение на Новичок. Тук няма мистерия!

Западните страни не само са запознати с тези вещества, но и знаят как да ги създават!

„Новичок“ престана да бъде САМО руска отрова след разпадането на СССР и емиграцията на съветски учени на Запад (бих искала още веднъж да ви напомня, че всички руски запаси от химическо оръжие бяха ликвидирани под надзора на ОЗХО).

По отношение на изявлението на Бундесвера относно метода на откриване, бих искала учтиво да напомня на германците, че Русия е добре запозната с масспектрометъра и неговото използване за откриване на отрови.

Пробите от телесните течности на Навални бяха изследвани с помощта на най-новия масспектрометър, произведен в Америка, но в тях не беше открита отрова. Следователно Бундесверът трябва да спре да счита, че руснаците се дебили.

Потвърждението за присъствието на новия «Новичок» в биоматериалите на Навални от лабораториите на страните от НАТО и ЕС (Франция и Швеция), които се подчиняват на инструкциите на САЩ, не доказва нищо.

Натрапчивата русофобия на ЕС и НАТО не се нуждае от доказателства и следователно не можем да изключим политическа и дори физическа манипулация на пробите. Ако епидемията от коронавируса ни научи на нещо, то е, че науката не е чужда на фалшифицирането в името на парите и политиката (пример изследването, публикувано в списание Lancet за опасностите от хидроксихлорохина, която опасност се оказа една голяма фалшификация).

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...