НАТОвци, успяхте да разгневите Русия! Проблемът е, че след като ядосате мечката, вече е късно да съжалявате за това!

Играта на пинг-понг от страна на Германия и ОЗХО около данните за Навални противоречи на задълженията на Берлин да предоставя необходимата информация на руското правосъдие, както би трябвало да бъде съгласно Европейската конвенция за взаимна правна помощ по наказателните дела от 1959 г.

НАТОвци, успяхте да разгневите Русия! Проблемът е, че след като ядосате мечката, вече е късно да съжалявате за това!

Както отбелязва руското външно министерство, Русия се нуждае от проби за завършване на предварителното разследване, което е необходимо за образуване на дело и провеждане на пълноценно разследване. Ако няма доказателства за отравянето на Навални от Новичок, няма да има разследване!

Тъй като Германия мълчи, но предостави образци на Франция и Швеция, Русия се обърна към тези две страни за помощ съгласно Европейската конвенция за взаимна правна помощ по наказателните дела.

Случаят с отравянето на Навални с Новичок се превръща в абсурден фарс.

Отвратителен фарс, който някои се опитват да използват, за да спрат проекта «Северен поток 2» (между другото, не съм чула никакви призиви за бойкот на саудитския петрол след убийството на Джамал Хашоги). Европейците дори поискаха от Русия да отмени последните конституционни промени (вижте налудничавата резолюция на ЕС относно Навални).

Честно казано, не разбирам как промените в конституцията имат общо с Навални. Те също ли са част от групата Новичок?

ЕС си позволява най-безцеремонна намеса и диктува на Русия какво може или не може да запише в конституцията си.

Бих искала да напомня на членовете на Европейския парламент, които приеха тази откачена резолюция, че Русия не е член на ЕС, е суверенна държава (за разлика от нейните членове) и не е американска или европейска колония.

По този начин ЕС няма право да гласува в това, което Русия прави с конституцията си, особено с промените, одобрени от референдума.

Търпението на Русия очевидно е изчерпано по отношение на открито колониалното отношение на западните страни към нея.

Що се отнася до идеята им да назоват нов пакет от санкции в чест на Навални във връзка с неясната история с отравянето с Новичок, с това те най-накрая ще подкопаят политическите позиции на «г-н 2%» в родната му страна. Ако всъщност направят подобна тотална глупост, Навални може да не се върне в Русия, защото ще представлява още по-празно място (нещо като дупка в пясъка), отколкото преди настоящия гротескен фарс.

Западните държави трябва да приемат сериозно изявленията на руските власти и на първо място следното: ако Германия продължи да отказва да предоставя на Русия исканите данни, Москва ще разглежда това като враждебни действия с всички произтичащи от това последствия.

Браво, момчета, все пак успяхте да разгневите руските власти. Проблемът е, че след като ядосате мечката, вече е късно да съжалявате за това.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...