Четири на 1000 паралелки в страната са карантинирани от началото на учебната година

Четири на 1000 паралелки в страната са карантинирани от началото на учебната година. Това събщи във Варна министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, цитиран от БНР.

Четири на 1000 паралелки в страната са карантинирани от началото на учебната година

По негови думи заразените са съответно 0,01% от учениците и 0,09 % от учителите. Данните обаче не включват 16-те учители в Габрово, които са първото огнище в учебно заведение у нас.

Вълчев заяви, че присъственото обучение ще остане, а електронно ще се обучават само контактните на заразените паралелки и ученици. Не се предвиждало цялостно преминаване на системата към електронно обучение.

Министърът поясни, че е бил избран вариантът с превключване за отделни паралелки. Той изрази надежда то да не се налага за цели училища, общини и области.

«Имаме четири на хиляда карантинирани паралелки, тоест четири не учат временно или временно учат в електронна среда, 996 си учат в училището. Ако се запазят тези среднодневни стойности, очакваме този процент да се покачи максимум до един процент», коментира Вълчев.

Той посочи, че ще има прагови стойности, при които ще се дават предписания за преминаване към обучение в електронна среда. Те обаче щели да бъдат значително по-високи от сегашните.

Във Варна министърът присъства на официалната церемония по повод приключването на строителните дейности на ремонта на Варненската търговска гимназия «Г. С. Раковски», а по-късно през деня ще се срещне с ректорите на висшите учебни заведения.

Коментари:

Зареждане ...