16 учители от Габрово с Ковид 19

16 учители от СУ «Райчо Каролев» в Габрово са с положителни тестове за коронавирус. Затова училището преминава частично към онлайн обучение. Това съобщи bTV.

16 учители от Габрово с Ковид 19
Модел на коронавируса, причиняващ Covid-19, и на протеина (на преден план), образуващ „шиповете“ на повърхността му, който осъществява инвазията -позволява на вируса да навлезе и зарази човешките клетки. На модела се вижда, че повърхността на вируса (синя) е покрита с „шипкови“ протеини (червени).Снимка: ЕПА/БГНЕС

 

Най малките — от I до III клас, ще учат в класните стаи. Графиците за междучасията ще бъдат качени на сайта на училището.

Няма да има и транспорт за пътуващите деца от началната степен. В понеделник ще бъдат тествани шофьорите и останалия непедагогически персонал на училището.

За учениците от IV до XII клас обучението от 28 септември до 9 октомври преминава в дистанционна форма. Заразените с COVID-19 са на домашно лечение, засега няма хоспитализирани. Засега в РЗИ — Габрово няма данни за заболели деца или такива с грипоподобни оплаквания.

Коментари:

Зареждане ...