Президент или резидент е Румен Радев?

Президент или резидент е Румен Радев?

Президент или резидент е Румен Радев?

В публикуваните в WikiLeaks секретни грами на американското посолство в София. Името на Румен Радев се коментира в доста директен и недвусмислен контекст, като дори не е необходимо да се познава професионалният жаргон, за да се разбере, че Радев си има своята „история“ с американските служби за сигурност.
Президент или резидент е Румен Радев?
Оригинал: «The Bulgarian government looks to us for advice and leadership as it undertakes military modernization, especially on obtaining multi-role fighters for its badly aging and Russia-dependent Air Force. You will have a chance to discuss our ongoing cooperation in more detail with the Base Commander of Graf Ignatievo, BGen Rumen Radev, one of the rising stars of the Bulgarian Armed Forces and one of the Embassy’s most engaging contacts.»
Президент или резидент е Румен Радев?
Превод: «Българското правителство се обръща към нас за съвет и ръководство (бел. За указания), тъй като предприема военна модернизация, на остарелите си руски многоцелеви изтребители. Ще имате възможност да обсъдите по-подробно нашето продължаващо сътрудничество с командира на базата на Граф Игнатиево, Ген. Румен Радев, една от изгряващите звезди на българските въоръжени сили и един от най-ангажираните контакти на посолството.» (бел. Един от най-добрите сътрудници на посолството — на жаргон)
Оригинал: «Maj Gen Rumen Radev as Deputy Chief of the Air Force, BG Stefan Yanev as MOD Director of Security and Defense Policy, Maj Gen Konstantin Popov as Air Force Commander and RADM Plamen Manushev as Naval Forces Commander. We can expect continued support and cooperation from this group»
Президент или резидент е Румен Радев?
Превод: «Майор ген. Румен Радев като заместник-началник на ВВС, Стефан Янев като директор на дирекция „Политика за сигурност и отбрана“ в МО, майор ген. Константин Попов като командир на ВВС и адмирал Пламен Манушев като командир на военноморските сили. Можем да очакваме постоянна подкрепа и сътрудничество от тази група.»
Имената в тази грама са особено показателни. Защото ген. Константин Попов е видния любимец на ОПГ“ГЕРБ“, а адмирал Пламен Манушев, който също е виден кадър на ОПГ“ГЕРБ“, дори се яви на президентските избори през 2016-та година, като вицепрезидент на Цецка Цачева.
И веднага идва големият въпрос – Какво става тук по дяволите?
Най-запомнящите се президентски избори в най-новата история на България. Бяха именно тези през 2016-та година. До последния момент от ГЕРБ и БСП криеха своите кандидати. Защото очевидно чакаха указания и когато ги получиха. Имената в горната грама се оказаха освен „конкуренти“ и единствена алтернатива.
Невъзможно е да се забрави факта, че Борисов можеше без усилие да спечели президентските избори с машината на ОПГ“ГЕРБ“ и подкрепата на американското посолство. Без значение дали щеше да подкрепи Плевнелиев за втори мандат, или щеше да пусне някое от популярните лица на ГЕРБ. Той обаче чакаше указания и изнерви до край дори собствените си хора в партията, а когато получи пътната карта и съобщи, че изборът му е възможно най-антипатичното лице в ГЕРБ – Цецка Цачева. Доведе до отчаяние дори най-твърдолинейните сектанти на ГЕРБ.
В същото време, злите езици твърдят, че Корнелия Нинова е измъкнала Румен Радев директно от една кръчма в Дружба, с лош дъх и още по-лош външен вид. Обаче не обръщам внимание на червените потайности и продължавам с изборите на които Радев получи на балотажа, както гласовете на левите и на русофилите, така и на психодесните, и соросоидите.
Това повдигна много въпроси още тогава. Особенно на фона на лежерното отношение на Борисов. Към иначе важните за него избори, а обраните му подигравки, че нацията имала нужда от майка в лицето на Цецка Цачева. Бяха право в целта и постигнаха желания ефект – мотивираха до крайност наказателния вот.
Така от натовски генерал и възпитаник на Ескадрилното офицерско училище Squadron Officer School на Военновъздушните сили на САЩ във военновъздушната база „Максуел“, Монтгомъри, Алабама. И Военновъздушния колеж Air War College на Авиационния университет на Военновъздушните сили на САЩ, като магистър по „Стратегически проучвания“ (бел. Разузнаване). Румен Радев изведнъж беше произведен в русофил и „руски човек“, за изненада на самите русофили, които не го познаваха като такъв.
Опитите му да играе тази игра, не се получаваха още от самото начало, защото не му идваше отвътре и не беше естествен. Но всичко се замазваше с пенсионирания ген. Решетников, когото размахваха като афиш от сутрин до вечер и легитимираха, както Радев, така и този, който го измъкна от кръчмата.
Стигна се до там. Руският президент да „пенсионира“ Решетников за втори път с уточнението, че и първият път е бил пенсионер, който не е на активна служба, не изпълнява никакви функции в България, и я посещава само, и единствено като турист.
Оказа се, че Румен Радев беше назначен на поста след перфектно отиграна многоходовка на две американски служби, които отдавна си разиграват хокеен мач в България, с две руски служби и тогава им отбелязаха гол.
Традиционно, много, много, трудно се отбелязва гол в руската врата, особенно такъв.
Виртуозността на изпълнението беше запомняща се. Защото докато ЦРУ покриваше другата служба… Дори позволиха на една руска банка да плати на техния човек, за услугите му. С други думи — в хокейния мач, американците платиха на своя играч с парите на руснаците.
Какви ли са били физиономиите на някой хора в руските служби, когато са си дали сметка, как са проспали положението. И колко ли е бил бесен императора, когато е разбрал.. е тема, по която ще размишляваме само на шах, кафе и чай. Защото в близките години няма да научим повече.
В България дори Костов си има своята секта от фенове и затова е логично Румен Радев също да си има своите сектанти, които сляпо да го следват с гредата в окото си. И това ще продължи дълго след като освободи поста си.
И преди да започнат серията въпроси — Защо го пишеш?
Веднага отговарям!
Преди всичко, защото ненавиждам всички, които приемат чужда вербовка.
Приятелите са си приятели, партньорите са си партньори, съюзниците са си съюзници. Времената се менят, а с тях и съюзниците. Империи падат и се въздигат, обаче тази земя е наша. И когато си се клел в българското знаме, и забравиш това. Просто отиваш на дръвника по стар български обичай.
Освен това руснаците знаят. Американците знаят, че руснаците знаят. Знае го и самият Румен Радев, и затова не отиде на парада в Москва, а при Соломон Паси.
Това че изгони и втората си жена сочи, че очевидно има нисък праг на паник атаките, което е странно за боен пилот.
Софийските русофили отдавна свалиха доверието си в Радев и му останаха основно «фенове» в провинцията. На които дори да им кажеш, че той е масон, съветниците му са масони, а половината се отчитат по американските канали, никога няма да има значение. Затова такива се наричат сектанти, а сектантите сериозни проценти не наливат. Това ще принуди американското посолство да се откаже от втори мандат на Радев и да търси алтернатива.
Румен Радев е «руски човек», колкото баба ми е прима балерина в Болшой театър.
Двамата с Борисов разиграват класическата игра на доброто и лошото ченге. Ако сте очаквали нещо от Радев, значи сте сред разочарованите. Ако още очаквате нещо от него, значи сте от лудите.
Румен Радев да каже най-сетне, подкрепя ли влизането ни в банковия съюз, т.е. превръщането ни в законна територия на Билдерберг!?
Защото играта му отдавна стана прозрачна и само лудите още не я схващат.
Mike Vlad, Фейсбук

 

Коментари:

Зареждане ...