Владимир Путин посети командно-щабните учения «Кавказ-2020»

25 септември 2020-Нюз Фронт.

Върховният Главнокомандващ на Въоръжените сили на Руската Федерация Владимир Путин наблюдава хода на основния етап от стратегическите командно-щабни учения „Кавказ-2020“ на полигона „Капустин Яр“ в Астраханска област.

Владимир Путин посети командно-щабните учения "Кавказ-2020"

В рамките на основния етап на ученията подразделенията на Въоръжените Сили на Русия съвместно с воинските контингентина Армения, Беларус, Китай, Пакистан и Мианмар, отработиха действия за отблъскване на атака, нанасяне огнево поражение по Военнослужещите от 58-ма общевойскова армия на Южния военен окръг, част от силите на 20-та общевойскова армия на Западния военен окръг, въздушно-десантни сили, бригада на армейска авиация, група ракетни войски и артилерия, противовъздушна отбрана, безпилотна авиация, участват в изпълнението на задачите за бойно, техническо, тилово и медицинско осигуряване.

Стратегическите командно-щабни учения „Кавказ-2020“ се провеждат в периода от 21 до 26 септември във вътрешните полигони на Южния военен окръг Прудбой, Ашулук, Капустин Яр и наземните въздушни полигони Арзгир и Копанская.

 

Във водите на Черно и Каспийско море се разиграват епизоди на действия на Черноморския флот и групировките на Каспийската флотилия, включително с участието на корабите на Военноморските сили на Ислямска република Иран.
Общо в ученията участват около 80 хиляди души, до 450 бойни машини на пехотата и бронетранспортьори, до 250 танка, както и до 200 артилерийски системи и реактивни системи за залпов огън.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...