Учение за реакция при ядрена атака на полигон «Корен»

Военни провеждат учение за реакция при ядрена, химическа или биологическа атака на учебния полигон «Корен». Това съобщи Министерството на отбраната (МО).

Учение за реакция при ядрена атака на полигон "Корен"
Източник: Министерството на отбраната

В подготовката участват специалисти по ядрена, химическа, биологическа защита и екология (ЯХБЗ и Е) от 38-ми батальон в Мусачево и от 59-ти батальон в Горна Оряховица. Целта е военните да бъдат подготвени да действат при възникване на ядрена, химическа и биологическа обстановка в резултат на използване на оръжие за масово унищожение, при аварии и терористични актове.

Ръководител на полевата подготовка е полковник Георги Малинов от отдел «Подготовка на войските» в Командването на Сухопътните войски, а началник на лагерния сбор е командирът на 38-ми батальон подполковник Анатолий Димитров.

В хода на полевата подготовка ще се проведат две ротни тактико-специални учения със специалистите по ЯХБЗ и военнослужещи от 3-та механизирана рота от 31-ви механизиран батальон на 2-ра механизирана бригада.

В последните дни на полевата подготовка — от 29 септември до 1 октомври, формированията ще участват в тактическото учение с бойни стрелби «Ответен удар — 2020».

Коментари:

Зареждане ...