Русия демонстрира лидерско въоръжение: Бронираният автомобил «Тигър»

Русия най-накрая се захвана с активна разработка на въоръжение, изданието не крие радостта си. Вниманието му е привлечено от автомобил, който вече бива наричан „руският Хамър“ и до който, разбира се, истинският „Хамър“ е далеч.

Превод от Sina, Китай: 

Русия демонстрира лидерско въоръжение: Бронираният автомобил "Тигър"

През последните години, поради подобряване на икономическата ситуация, военните разходи на Русия нараснаха значително: през 2020 г. разходите вече възлизат на 48 милиарда долара.

Наскоро бе представен високопроходимият автомобил «Тигър». Външният вид на различните модели бронирани автомобили «Тигър» се различават поради различните изисквания и конфигурации, но като цяло всички видове са относително компактни.

Външният вид прилича на американски «Хамър», но начинът на отваряне на капака е съвсем различен: той се отваря от предната част назад. Бравите на капака са прикрепени към левия и десния край на решетката на радиатора и са оборудвани с ръчен механизъм за заключване и отключване.

Наричат машината руската версия на «Хамър» или руския «Хамър». Това е брониран всъдеход, който Русия започна да разработва през 1997 г. след горчивия опит по време на Първата чеченска война, в която други леки превозни средства бяха неизползваеми. Автомобилът е дълъг 5,7 метра, широк 2,4 метра, висок 2,5 метра, тежи 7,2 тона и има полезен товар от 1,5 тона. «Тигър» е превозно средство с преден двигател и със задвижване на четирите колела, а предната част на двигателното отделение има защитна броня, интегрирана със структурата на каросерията, което гарантира висока безопасност и мобилност.

Той може не само да се движи със скорост над 100 километра в час при пълно натоварване, но също така има повишена проходимост. Автомобилът може да прави трудни преходи в планината, да се движи през пустинята и дори да навлиза във водни басейни, потапяйки се във вода почти до капака. В сравнение с 4-местния «Хамър», «Тигър» може да превозва до десет души.

Руската армия е въоръжена с над 40 хиляди превозни средства от типа «Тигър».

Петя Паликрушева

Източник: https://k.sina.com.cn/article_6924861138_19cc0fed200100tmv3.html?cre=tianyi&mod=pcpager_news&loc=22&r=9&rfunc=70&tj=none&tr=9&sudaref=click.mail.ru&display=0&retcode=0

Коментари:

Зареждане ...