Бойци от протурската група «Дивизия на султан Мурад» бяха прехвърлени в Азербайджан

25 септември 2020-Нюз Фронт.

Според мнението на експерти Турция и Азербайджан се подготвят за реванш в Южен Кавказ — след силно поражение на линията на контакт с арменската армия в региона Тавуш.

На разположение на телеграм-канала «WarGonzo» се оказа списък с бойци, изпратени от турските специални служби в Баку за участие в арменско-азербайджанския конфликт.
Става дума за 44 бойци от групировката «Дивизия Султан Мурад», създадена през 2013 година с подкрепата на Турция.

Бойци от протурската група "Дивизия на султан Мурад" бяха прехвърлени в Азербайджан

„Тази групировка активно се показа по време на военните действия в мухафеза в Алепо (т.е. в самата„ арменска “провинция Сирия), съобщава каналът.

„ Дивизията „Султан Мурад“ се състои предимно от местни туркомани, но според данните, събрани от сирийските военни, в групировката има и граждани на други държави. По-специално Ирак и Азербайджан ”.

Според мнението на експерти, като се има предвид, че на 21 септември — тоест само преди седмица — Министерството на отбраната на Азербайджан призова гражданите на военна служба във военния резерв, може да се заключи, че Ердоган и Алиев се готвят за реванш в Южен Кавказ — след силно поражение по линията на съприкосновение с Армения в Тавушска област.

Продължаваме да следим развитието на темата. Очаквайте подробности.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...