Баларус: Украйна е под пълна външнополитическа зависимост

Украинските власти не крият липсата на независимост на своите външнополитически решения, включително оценките на вътрешнополитическата ситуация в Беларус. Това съобщи белорусското външно министерство.

Баларус: Украйна е под пълна външнополитическа зависимост

Външното министерство на Беларус изрази изненада от поведението на украинските съседи, които „вече дори не се опитват да замаскират липсата на независимост при вземането на своите външнополитически решения и не спират потока от изявления с техните уж „лидерски “оценки на нашата вътрешнополитическа ситуация“.

„Изявленията, призовани да угодят на модните тенденции, са направени от представител на правителството на съседна държава, която Беларус искрено и безкористно подкрепя, заемайки абсолютно независима и самостоятелна позиция. Въпреки че очевидно ръководителят на украинското външно министерство не смята това за важно за страната си“, цитира изявлението на министерството БЕЛТА 

Подчертава се, че властите на републиката ще продължат да подкрепят братския украински народ.

По-рано украинският президент Владимир Зеленски заяви, че ако властите в Беларус не намерят възможност да водят диалог с народа, тогава тази власт няма да просъществува.

По-рано президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви по време на церемонията по инаугурацията, че «цветната революция» в страната не се е състояла.

Лукашенко: "Цветната революция" в Беларус се провали

„Безпрецедентно предизвикателство беше хвърлено пред нашата държавност — предизвикателството на многократно разработваните надеждни технологии за унищожаване на независимите държави. Но ние бяхме сред малкото, може би дори единствените, в които „цветната революция“ не се състоя. Това е изборът на беларусите, които по никакъв начин не искаха да загубят страната си“, цитира думите на Лукашенка БелТА.

Той допълни, че по-голямата част от беларусите обичат земята си, желаят й мир, спокойствие и просперитет.

„Въпреки дяволски истеричните подтиквания отвън, ние запазихме уважение един към друг“, добави той.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...