Журналисти изясниха как САЩ намериха общ език със сирийските бойци

24 септември 2020-Нюз Фронт.

Поредица от информационни кампании превърнаха сирийския лидер Башар Асад в „зъл диктатор“, а терористите в опозиция. Появилите се в мрежата материали разкриват голяма пропагандна мрежа на западните правителства.

Групата за журналистки разследвания GrayZone представи доклад за това как САЩ и други западни държави финансират разпространението на публикации в подкрепа на сирийските бойци в медиите.
Стигнало се е дотам, че западните куратори са контролирали кадровите въпроси в средствата за масова информация, като BBC и Al-Jazeera.

Компании, които си сътрудничат със западните правителства, създават свои собствени псевдо новини и ги излъчват по телевизиите в Близкия изток.

 

Журналисти изясниха как САЩ намериха общ език със сирийските бойци

Чрез внимателно филтриране на информацията те създадоха конкретна визия за въоръжения конфликт в Сирия.
По този начин Западът се опита да угоди на джихадистите, за да привлече подкрепата им.
Важна роля в този процес изиграва агенция «Analysis Research Knowledge» . Финансираната от британското правителство НПО води разработката на «основния наратив на сирийската опозиция».

„През шестте месеца, предхождащи широко подкрепяния митинг на опозицията по време на преговорите в Женева в началото на 2014 г., ARK до голяма степен работи в тясно сътрудничество със сирийската опозиция, за да подобри техните стратегически комуникационни възможности“, се казва в документ от организацията.По-конкретно, ARK организира сложна PR кампания за „ребрандиране“ на въоръжената група на Свободната сирийска армия. За да я отдели от другите терористични групи в информационното пространство, ССА е представена като дисциплинирана и професионална военна организация.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...