Яков Кедми за значението на пристигането на Сергей Шойгу в Беларус

24 септември 2020-Нюз Фронт.

Бившият ръководител на израелската специална служба «Nativ» Яков Кедми посочи основните интереси на Руската Федерация по въпроса за по-нататъшното изграждане на Съюзната държава с Беларус.

Значителните политически промени в Беларус в бъдеще ще допринесат за по-нататъшното продължаване на сближаването с Русия в рамките на Съюзната държава.
До подобен извод може да се стигне, след като се изучи материала на на онлайн изданието «Ukraine.ru», където вниманието бе насочено към заявлението на бившия ръководител на израелската специална служба «Nativ» Яков Кедми.

 

Яков Кедми за значението на пристигането на Сергей Шойгу в Беларус

Експертът отбеляза, че измененията в конституцията на Беларус, обявени от президента Александър Лукашенко, ще помогнат за ускоряване на «процеса на сближаване и установяване на отношения с Русия».

Подобно развитие на събитията обаче ще носи поетапен характер и ще се разтегли във времето.

Като илюстрация на думите си Кедми посочи неотдавнашното посещение на руския министър на отбраната Сергей Шойгу.
„Кой пристигна в Беларус сега? Шойгу пристигна.

Тоест първото нещо, което тревожи Русия, е военната сигурност «, каза Кедми, обяснявайки какво се крие зад настоящото посещение на Шойгу в Беларус.

Експертът отбеляза още, че това „какви етапи ще бъдат, кой на кого какво» вече е отделен въпрос.

Източникът отбелязва, че на фона на опити за чужда намеса във вътрешните работи на Беларус може да се забележи нарастване на готовността на ръководството на Беларус да ускори процеса на създаване на Съюзна държава с Руската Федерация.

По този начин Минск се опитва да защити страната си от изпълнението на сценария на цветна революция на своя територия, който всъщност е спонсориран от редица западни държави.
По-рано Кедми говори за плана на действие на Руската Федерация в тежката конфронтация в хибридната война със Запада.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...