Вицеканцлерът на Германия се противопоставя на спирането на строителството на «Северен поток -2»

24 септември 2020-Нюз Фронт.

Според мнението на Олаф Шолц проектът за газопровода не принадлежи само на Германия и Берлин няма право да решава сам съдбата му.

Германският политолог Александър Сосновски изрази увереност, че проектът «Северен поток-2» ще бъде завършен.

 

„Вицеканцлерът на Германия Олаф Шолц беше абсолютно ясен относно„ Северен поток -2 “- проектът ще бъде изграден и пуснат в експлоатация.

Вицеканцлерът на Германия се противопоставя на спирането на строителството на "Северен поток -2"

Никакви санкции и никакъв Навални няма да спра «Северен поток-2 «, — написа Сосновски в телеграм каналът си, коментирайки интервюто на заместник-канцлера на Федерална република Германия Олаф Щолц пред германското издание„ Фокус «.

 

За пореден път САЩ и техните европейски съюзници, по чисто политически причини, умишлено вървят на изостряне в
отношенията с Русия, предпочитайки курс на утежняваща системна конфронтация пред конструктивно партньорство. За съжаление този модел на поведение все повече се превръща в норма за тях, коментира вчера, 23 септември официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова.

Именно Съединените щати използват целия арсенал от неконкурентна борба, за да прокарат своите интереси. Следователно в този случай целият световен икономически модел е под заплаха.
Използването на шантаж, заплахи, подривни дейности за популяризиране на собствените си стоки и услуги е неприемливо не само за отделните държави.
Това са правила, които всички държави продължават да спазват. Поне никой не ги е отменил.
Това са не само правилата, записани на теория, традициите от последните десетилетия, това се записва от време на време, от година на година на всички световни платформи, неформални недържавни и държавни форуми. В случая всичко това е под заплаха от подобни абсолютно незаконни действия на САЩ.

 

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...