Русия към САЩ: Борете се с COVID-19, а не с руските ваксини!

САЩ трябва да се борят с разпространението на новия тип коронавирус, а не с руската ваксина срещу COVID-19. Това се казва в изявление, публикувано в Twitter от руското посолство във Вашингтон.

Русия към САЩ: Борете се с COVID-19, а не с руските ваксини!

Дипломатите посочиха, че американската страна не трябва да се опитва да омаловажи конструктивното предложение на руския президент Владимир Путин за свикване на конференция за страните, заинтересовани от сътрудничество по разработването на ваксини срещу коронавирусната инфекция.

«Спасете живота на американците. Борете се с COVID-19, а не с руските ваксини“, се казва в изявлението на руската дипломатическа мисия.

Официален сайт на руската ваксина «Спутник V».

Първата партида ваксина «Спутник V» (Гам-Ковид-Вак) е изпратена в регионите на Русия. Това съобщиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването.

Ваксината «Спутник V» тръгна към регионите на Русия

Ваксината е разработена от Изследователския център по епидемиология и микробиология «В.И. Гамалей» към Министерството на здравеопазването на Русия.

Като част от «пилотната» доставка ще бъдат разработени логистичните вериги за доставка на ваксината до субектите на Руската федерация, които ще участват в разпределението и организацията на ваксинацията срещу COVID-19 на граждани, принадлежащи към високорискови групи.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...