Русия изпрати в Сирия противотанковия ракетен комплекс «Хермес»

Русия изпраща в Сирия противотанковите ракетни комплекси „Хермес“, показани за първи път на форума „Армия 2020“. «Хермес» ще премине в Сирия през бойни изпитания под наблюдението на военни експерти от Русия, пише изданието.

Превод от The National Interest (САЩ):

Русия изпрати в Сирия противотанковия ракетен комплекс "Хермес"

Според наличната информация комплексът «Хермес» може едновременно да унищожи няколко вражески бронирани машини от разстояние до 100 километра. Това може да осигури на сирийския режим способността да унищожи всички турски сили в рамките на няколко часа.

Модернизраният Хермес

Наскоро на Международния военно-технически форум «Армия-2020», проведен миналия месец в конгресно-изложбения център «Патриот» на руските въоръжени сили в Кубинка, извън Москва, Русия представи модернизирания ракетен комплекс «Хермес».

Вероятността от поразяване от платформата е 98-99%, дори когато ракетата е изстреляна от разстояние от 100 километра.

Противотанковата ракетна система включва няколко БЛА за изпълнение на задачи за разузнаване и обозначаване на целите, които осигуряват откриване на целите и дори тяхното обознаване от разстояние.

Комплексът е снабден с компактен боен модул с пускови установки за шест ракети, той може да извършва залпов пуск по шест цели едновременно. Всяка от тези управляеми ракети може да носи осколъчно-фугансна бойна част, масата на взривното вещество е 20 килограма.

Русия използва Сирия като полигон за много от своите оръжия, така че не би трябвало да е изненада, че Москва искал да тества новия си противотанков ракетен комплекс «Хермес» в Сирия.

Петя Паликрушева

Източник: https://nationalinterest.org/blog/buzz/russia-sent-hermes-tank-destroyer-missile-system-syria-168600

Русия изпрати в Сирия противотанковия ракетен комплекс "Хермес"

Коментари:

Зареждане ...