Радев скочи срещу «шпионите» на Русия в България: Индиректно обвини Борисов, че работи в полза на Путин!

Радев скочи срещу "шпионите" на Русия в България: Индиректно обвини Борисов, че работи в полза на Путин!

Президентът на република България Румен Радев коментира днес в базата «Граф Игнатиево“ последния шпионски скандал, който разтърси страната вчера, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Припомняме, че по данни на прокуратурата, двама граждани на Руската федерация са осъществявали разузнавателна дейност, при която са търсили информация за плановете за модернизация на българската армия и поддръжката на техническата годност на военната техника. Целта им е била да предадат събраната информация, представляваща държавна и служебна тайна, на руското военно разузнаване в Москва.

Радев скочи срещу "шпионите" на Русия в България: Индиректно обвини Борисов, че работи в полза на Путин!
Село Граф Игнатиево (24 септември 2020) Президентът Румен Радев посети авиобазата «Граф Игнатиево» и присъства на деня за високопоставени гости на международната летателна тренировка «Тракийска пепелянка 2020». Сред официалните гости бе и американският посланик у нас Херо Мустафа. Пресфото — БТА снимка: Владимир Янев (ЕД)

Ето какво каза президентът Радев по темата:

«Върховенството на националния интерес и защитата на националната сигурност са национален приоритет и тук не може да има никакъв компромис.

Надявам се службите и прокуратурата да са събрали достатъчно и обективни доказателства, за да бъдат минимизирани и дипломатическите последствия, защото има и такива.

Трябва да има ясна информация в какво се състои този шпионски скандал!

Трябва да има и ясен отговор на публикациите в немското издание «Шпигел“, където има сериозни обвинения, че държавното управление на България се поставя в услуга на управлението на чужда държава.

И това трябва да бъде изчистено!

Трябва да подхождаме с много ясни и безкомпромисни критерии към всичко, което уронва нашата национална сигурност“.

Генералът от НАТО Румен Радев, под прякото наблюдение на Херо Мустафа, скочи срещу Русия и нейните «шпиони» в България, като индиректно обвини Борисов, че работи в полза на Путин!

Източник: https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Rumen-Radev-komentira-v-Grafa-goreshtiya-shpionski-skandal-1003342?fbclid=IwAR35PYWAUJHeC5LxpTKV_4gHhUA1ZYaRZoj-2zLh1lJn9OA7feofXIocLMc

Коментари:

Зареждане ...