Москва налага допълнителни санкции срещу ЕС в отговор на деструктивните действия на Брюксел

24 септември 2020-Нюз Фронт.

„В отговор на действията на Европейския съюз руската страна взе решение за разширяване на реципрочния списък на представители на държави членки и институции на ЕС, на които е забранено влизането на територията на Руската Федерация“, заяви официалният представител на Външно министерство Русия Мария Захарова по време на традиционния Брифин посветен на актуалните въпроси от международния дневен ред.

Москва налага допълнителни санкции срещу ЕС в отговор на деструктивните действия на Брюксел

Дипломатът уточни че броят на имената в руския черен списък е приведен в съответствие с аналогичния списък на ЕС.

„Наскоро Европейският съюз отбеляза редица недружелюбни стъпки към страната ни и руските граждани“, отбеляза Мария Захарова.

„Действайки, както и преди, заобикаляйки съществуващите международни норми, ЕС продължава да разширява своите санкционни инструменти и да ги прилага под измислен, понякога абсурден предлог“.

Според дипломатическата практика бе изпратена бележка от руското външно министерство до Представителството на Европейския съюз в Руската Федерация, информираща за тази стъпка.

Ако ЕС продължи конфротационната линия, ние си запазваме правото да предприемем съответните мерки.

Позволете ми да подчертая, че тази стъпка е продиктувана от все по-очевидни прояви на конфронтационната линия, избрана от Европейския съюз по отношение на Русия.

Запазваме си правото да предприемаме допълнителни мерки, ако Брюксел продължи да следва пътя на допълнително увеличаване на санкционния натиск срещу нашата страна и руските граждани.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...