Борисов: Засега правителството остава в този формат, Радев го «сготвиха»

Засега правителството остава в този формат. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на оглед на участъка между пътен възел «Буховци» и пътен възел «Белокопитово» на АМ «Хемус».

Борисов: Засега правителството остава в този формат, Радев го "сготвиха"

Той подчерта, че всичко може да се направи в името на България, когато има диалог, нормално мислещи политици, взимащи предвид мнението и на другите

Относно желанието на ДПС за съставяне на експертен кабинет министър-председателят отбеляза, че в сегашната ситуация много от извънпарламентарните парии, които са се разцепили, не са успели да влязат в парламента и са се оформили няколко политически проекта, които «загряват около пистата», за да си подберат избиратели.

«Те няма да спрат, разбирам ги. Това е в тяхна полза. Не значи обаче, че на всеки, на когото му се приискат избори, ще ги провеждаме», коментира той.

«Експертен кабинет устройва ГЕРБ най-много, както и мен, защото мога да си работя за партията, а не да се движа по социално-икономически и финансови теми. Важните теми за България ги свършихме в този мандат. Експертен кабинет е правилен, ако има висока политическа култура във всички», категоричен бе премиерът.

По негови думи диалогът между Министерския съвет и президентството върви. Според Борисов обаче Радев вече е политически играч.

«Той не е равно отдалечен, не е безпристрастен. Той е много силно политически украсен. Към коя политическа партия — дали ще е нова, към БСП или ДПС, които го избраха, със сигурност не е към ГЕРБ. Това обаче го прави субект», подчерта министър-председателят.

Той изтъкна, че когато си обичаш народа и държавата, трябва пълна мобилизация.

«А Радев какво казва — «да дадат оставки и тогава ще говорим». 

Аз като дам оставка, какво ще говоря с теб, аз ще дойда под прозорците ти тогава. Това ли иска? Ще го направим, ще дойде и това време», посочи Борисов.

По думи на премиера хората на Радев са го «сготвили».

«Направиха го по перфектен начин. Грешката им беше, че пуснаха клипа със спалнята, къщата — най-сервизните помещения, в момент, в който ме няма. Като ченгеджийска операция я направиха фантастично, шапка им свалям. Неговото най-близко обкръжение го свърши», коментира той и добави, че за него случаят е приключен и си е взел поуките.

Народът ги усети какви са какво са и затова и «великите им народни въстания» не могат да съберат колкото една конференция на ГЕРБ, изтъкна премиерът.

Премиерът акцентира върху социално-икономическите мерки на правителството, благодарение на които в условията на пандемия от COVID-19 са запасени стотици хиляди работни места. Затова и безработицата у нас е близо 7%, а в други държави минава 25-30%, отбеляза Борисов, News.bg.

Коментари:

Зареждане ...