Новата гражданска война раздира Америка на части

Изборите за президент на САЩ през ноември ще предизвикат най-токсичните статии в историята, пише британският автор. Американската политика става все по-поляризирана през годините и рискът от касапница е по-голям от всякога. За това допринася и системата за гласуване по пощата. Подробности — в статията.

Превод от Daily Mail (Великобритания): 

Новата гражданска война раздира Америка на части

Ню Йорк — Тези изображения са впечатляващи.

В една част на града приблизително 250 афро-американски мъже и жени маршируват в колони по зелените улици на града. Облечени от глава до пети в черни униформи във военен стил, те щракат с болтовете на помпените пушки и винтовките, за да се почувства присъствието им.

Белите милиции или доброволческите паравоенни групировки правят същото на две мили от тях; това са подкрепените от Тръмп „патриоти“. Те са облечени в униформи в камуфлажен цвят каки и също са въоръжени до зъби.

Луисвил, щата Кентъки 

Бронежилетките и черепните маски замениха традиционните многоцветни шапки и изискани костюми, тъй като градът стана последното бойно поле в експлозивната изборна година в Америка.

Тази държава никога не е била толкова разделена.

„Няма справедливост! Дерби няма да има!»

Това е лозунгът на облечената в черно протестираща група.

Членовете на друга паравоенна група, която наброява около 250 души, скандират в подкрепа на полицията: „Нека подкрепим хората в синьо“.

Те се сблъскаха с членовете на друга фракция — поддръжниците на Black Lives Matter (BLM), някои от които също бяха въоръжени с пушки и пистолети.

Никоя друга сцена не е в състояние да предаде стряскащата грозота на президентската надпревара през 2020 г. толкова убедително — и опасението е, че тази конфронтация може да избухне и да завърши с пълномащабна гражданска война, ако една от партиите не постигне желания резултат.

Общият брой на членовете на паравоенните групировки се оценява на между 40 000 и 100 000, а за членство в тях се изисква или много малко, или минимална стрелкова подготовка.

Те като цяло оставаха далеч от полезрението в продължение на много години, но сега добре осъзнават, че времето им е дошло. Не е трудно да се разбере защо мислят така.

Съвсем наскоро се стигна до жестоки сблъсъци между поддръжници на Black Lives Matters и полицията в Портланд, Орегон и в Рочестър, Ню Йорк.

Марк Зукърбърг, главен изпълнителен директор на Facebook, заяви миналата седмица, че ще се опита да изкорени всички опити за организиране на насилствени действия, свързани с предстоящите избори в страната, в социалната мрежа. Проучванията на общественото мнение показва, че избирателите обвиняват Тръмп в подстрекателство към насилие, както твърдят демократите.

Петя Паликрушева

Източник: https://www.dailymail.co.uk/news/article-8745739/TOM-LEONARD-new-civil-war-tearing-America-apart-making-toxic-election-ever.html

Коментари:

Зареждане ...