Haló novinу (Чехия): Марионетките са опасни

Това е интервю, в което председателят на Академичния съвет на Института на чешката Левица Ян Кембъл отговаря на въпросите на чешкото издание — рядък пример за западни медии за способността им да мислят независимо и да преценяват случващото се с открит и справедлив поглед.

Превод от Haló novinу (Чехия):

 Haló novinу (Чехия): Марионетките са опасни

Предлагаме ви част от интервюто.

 Ян Кампбел: Главният въпрос е «Cui bono?» Това е латинска поговорка и означава «Кому е изгодно?».

Само наивен или глупав човек не вижда и не чува звъненето на пари, пропагандата и лъжливата информация.

Днес кукловодите решават кой и кога ще бъде жертвата. Няма причина да се съмняваме, че Навални е една от многото марионетки, точно както блогърът, домакинята и съпруга на бившия кандидат за президент в Беларус.

Марионетката е безгрешна, защото е марионетка. Конците или жиците, които водят куклата на сцената, винаги се губят в тъмнината отгоре. Децата и хипнотизираните зрители смятат, че куклата говори. Това мислят днес медиите, статистите и искрените поддръжници на така наречената опозиция.

Затова марионетките са опасни.

В същата германска клиника беше лекуван и украинският бивш президент Виктор Юшченко, за когото се твърди, че е бил отровен с диоксин. След 15 години и много промени в ръководството на Украйна прокуратурата й призна, че няма доказателства за отравяне.

Но за да се провокира Оранжевата революция и приливът на русофобия, който беше подкрепен от неморалното правителство, беше достатъчен един фалшификат. И до ден днешен високоплатени популяризатори на русофобия се състезават помежду си, обвинявайки Кремъл в неморалност.

Петя Паликрушева

Източник: http://halonoviny.cz/articles/view/54202327

Коментари:

Зареждане ...