Александър Лукашенко встъпи в длъжност като президент на Беларус

Александър Лукашенко встъпи в длъжност като президент на Беларус. В момента церемонията по откриването се провежда в Двореца на независимостта, научи БЕЛТА.

Александър Лукашенко встъпи в длъжност като президент на Беларус

Няколкостотин души са поканени на церемонията по откриването. Сред тях са висши служители, депутати от Камарата на представителите и членове на Съвета на републиката, ръководители на държавни органи и организации, местни изпълнителни и административни органи, републикански средства за масова информация, учени, културни и спортни дейци.

В съответствие с Конституцията на Република Беларус, президентът встъпва в длъжност след полагане на клетва със следното съдържание: „Поемайки длъжността на президента на Република Беларус, кълна се тържествено да служа вярно на хората на Република Беларус, да зачитам и защитавам правата и свободите на човека и гражданина, да спазвам и защитавам Конституцията на Република Беларус, свещена и добросъвестно изпълнявам поверените ми високи задължения. »

Александър Лукашенко положи клетва на беларуски. Тогава той подписа акта за полагане на клетва, след което председателят на Централната комисия на Беларус по изборите и провеждането на републикански референдуми Лидия Ермошина връчи на Александър Лукашенко грамота на президента на Република Беларус.

Коментари:

Зареждане ...