Властите на ФРГ продължават да игнорират въпросите от Русия относно Навални

22 септември 2020-Нюз Фронт.

На запитване направено от RT, кога Германия ще започне да си сътрудничи с Русия по случая Навални, германското министерство на правосъдието отговори с безсмислен отговор.

Както пише телеграм каналът «RT на руски», Министерството на правосъдието на Германия отговори на искане на RT Deutsch по повод това кога германската страна ще започне сътрудничество с Русия по ситуацията с Навални.

 

Властите на ФРГ продължават да игнорират въпросите от Русия относно Навални

„Трансграничното сътрудничество между Германия и Руската Федерация в рамките на наказателното право се осъществява въз основа на Европейската конвенция за взаимна правна помощ по наказателни дела от 1959 година и допълнителни протоколи.
Други правни основания в Германия са по-специално Законът за международната правна помощ по наказателноправни въпроси и Наказателно-процесуалният кодекс.
Заявленията за правна помощ се разглеждат и обработват въз основа на тези правни предпоставки “, се казва в писмото от прес-службата на Федералното министерство на правосъдието и защитата на потребителите на Германия.

RT Deutsch също се опита да получи конкретни отговори на въпроси по случая Навални от Министерството на външните работи и Министерството на правосъдието на Федерална република Германия, но обяснения не бяха дадени.

„Службата за външно разузнаване на Русия фиксира високата активност на някои западни страни в популяризирането на така наречения случай Навални. Все по-забележимо е, че една от основните цели на тази кампания е „Северен поток 2“, каза директорът на службата за Външно разузнаване на Русия Сергей Наришкин, цитиран от ТАСС.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...