Сергей Наришкин: Основната цел на «делото Навални» е «Северен поток — 2»

22 септември 2020-Нюз Фронт.

Основната мишена на инцидента с Алексей Навални е «Северен поток 2». Това обяви днес, 22 септември, директорът на СВР Русия ( Служба за Външно Разузнаване на Руската Федерация) Сергей Наришкин.

„Службата за външно разузнаване на Русия фиксира високата активност на някои западни държави в популяризирането на така наречения случай Навални.
Все по-забележимо става, че една от основните цели на тази кампания е „Северен поток 2“, подчерта Наришкин.
„Опитите за блокиране на„ Северен поток 2 “поради ситуацията с Навални са пример за нелоялна конкуренция.

Сергей Наришкин: Основната цел на "делото Навални" е "Северен поток - 2"

По-рано,държавният секретар на САЩ Майк Помпео в интервю за Bild заяви, че САЩ «работят» за изграждането на коалиция срещу газопровода «Северен поток 2».

Той отбеляза, че Вашингтон смята, че тръбопроводът е проект, който крие риск за Европа, тъй като тя „става зависима“ от руския газ, а освен това „заплашва Украйна“, което според американската страна „дълбоко притеснява много германци“.

В тази връзка ръководителят на СВР се надява на здравия разум на ЕС по отношение на «Северен поток-2 » преди студената зима, се казва в прес-съобщението.

След внезапното появане на историята с отравянето на Алексей Навални по аналогия на делото «Скрипал» в Европа започнаха разгорещени дискусии за съдбата на балтийския газопровод, който е завършен на 94%.

Германското правителство не изключва проектът да бъде спрян. Европейските противници на Северен поток 2, Полша и Украйна, станаха още по-активни. Европейският парламент призова да спре проекта, а ръководителят на Европейската комисия го нарече политически.

Продължаваме да следим развитието на темата, очаквайте подробности.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...